bezár
 

art&design

2013. 11. 05.
Gustavo Salinas mexikói fotós tárlata Pesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gustavo Salinas mexikói fotóművész Állandó mozgásban címmel mutatja be 22 színes képét Madridról szerdától a Cervantes Intézetben.

A mexikói fotóművész tárlatán 2009 és 2010 között Madrid utcáin készült fotókat láthat a budapesti közönség. Tizenkét képből áll a Street című sorozata, amely a fővárosban élők magányát mutatja be. "Lencsevégre akartam kapni a magányt, a főváros lakóinak magányát. Állandóan körül vagyunk véve emberekkel, de mindenki csak magára gondol, és nem él a jelenben. Ha nem éljük meg a pillanatot, a jelent, nem létezünk" - idézi a művészt a tárlat katalógusa.
Tíz képből áll a 10 másodperc című sorozata, amelynek keretében Gustavo Salinas madridi plakátokat fotózott, ahogyan azokat egymásra ragasztják. A művész ezzel a fogyasztói társadalomra reflektál - magyarázta az MTI-nek Faith Beáta, a budapesti mexikói nagykövetség kulturális referense.
Gustavo Salinas 1972-ben született az észak-mexikói Tijuana városban. Ott kezdte meg fotográfiai tanulmányait. Később Mexikóvárosban neves mexikói fotóművészek stúdióiban dolgozott. Jelenleg Madridban él. Több egyéni és kollektív kiállításon mutatták be fotóit Spanyolországban és több európai városban. Számos fotófesztiválon vett részt, a többi között Mexikóban, Los Angelesben és Spanyolországban.
A tárlat Madrid, Barcelona és Kijev után november 20-ig látható Budapesten, majd innen Bécsbe megy tovább - jegyezte meg Faith Beáta.
 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés