bezár
 

zene

2008. 11. 11.
Perényi Miklós és Schiff András első közös DVD-je
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
DVD készült a Perényi Miklós 60. születésnapja alkalmából rendezett három részes idei zeneakadémiai koncertsorozatról, amelyen a világhírű csellista régi barátjával és partnerével, Schiff András zongoraművésszel játszott együtt. A kiadványt, amely a két művész első közös DVD-je, hétfőn mutatták be Budapesten.

prae.hu

Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora elmondta: örömmel fogadták Bársony Ágnes és Mérei Anna kezdeményezését, örökítsék meg ezt a különleges eseménysorozatot, hiszen megmutatkozik benne és általa az a kamarazenei hagyomány, amelyről az intézmény híres, valamint az a bensőséges művészi kapcsolat, amelybe betekinteni a DVD segítségével rendkívüli élmény.

Zsigó Katalin, a kiadványt gondozó Warner Music Hungary komolyzenei tanácsadója hozzátette: november végétől már a nemzetközi piacon is kapható lesz a két korongból álló album.

Az egyik lemezre az első két koncertet tették, a másodikra a harmadik hangversenyt és a ráadás számokat - mutatott rá Zsigó Katalin, megjegyezve, hogy ez az első közös kiadványuk a Zeneakadémiával, amelynek az akadémia az anyagi hátterét is megteremtette.

Ez azonban már a harmadik felvétel, ami a Zeneakadémia impozáns nagytermében készült, és a tizedik a sorban, amelyet a magyar leányvállalat készített és jelentet meg. Hamarosan például az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar új CD-jét is közreadják - mondta Zsigó Katalin.

Bársony Ágnes, a DVD szerkesztője hozzátette, bár a művészekhez több éves munkakapcsolat fűzi alkotótársával, Mérei Anna rendezővel együtt, ismét meg kellett birkózniuk azzal az igénnyel, hogy csak úgy készíthetik el a felvételt, mintha ott sem lennének.

Sikerült meggyőzniük Perényit és Schiffet arról, ez az egyik utolsó lehetőség arra is, hogy megőrizzék a nagyterem képét a mai állapotában, hiszen a felújítás után bizonyosan gyönyörű lesz, de már sosem lesz olyan, mint most - hangsúlyozta Bársony Ágnes.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés