bezár
 

színház

2013. 11. 04.
Magánszínházat alapítottak Marosvásárhelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Spectrum Színház név alatt Marosvásárhelyen új magánteátrumot alapítottak, amely a görög tragédiáktól a kortárs művekig színdarabok széles skáláját tervezi bemutatni.

A színház egyik alapító tagja Kovács Levente rendező, a tulajdonosa Török Viola rendező és férje, az igazgatója Benő Barna, aki a Maros megyei Bekecs Néptáncegyüttes vezetője - írta a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.
A házaspár úgy véli, hogy van jövője a kulturális intézménynek, a Spectrum ugyanis nem fog Marosvásárhelyre szorítkozni, hanem Erdély különböző településeire is elviszi előadásait.
Török Viola elmondta: be akarják bizonyítani, hogy a népzene és a néptánc jól összeegyeztethető a színházzal annak ellenére, hogy mára már eltávolodtak egymástól. Az igazgató elmondta, táncszínházi előadásokat is beiktatnak a repertoárba.
A Spectrum első bemutatóját november 14-én tartják a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió színházában, ahol Henrik Ibsen A nép ellensége című darabot Török Viola állítja színpadra.
Az új színház állandó székhelye előadóteremmel együtt Marosvásárhelyen az egykori Ifjúsági mozi épületében lesz, amelyet 15 évre béreltek ki, és hamarosan felújítanak.
 

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés