bezár
 

zene

2013. 11. 01.
Szabadkai Jazziré fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A dzsessz és a népzene összefonódása, az elektronikus zene koncepciói és az improvizáció alternatív módszerei állnak idén a szabadkai Jazziré zenei fesztiválon középpontjában.

Az 5. Jazzirén a vajdasági és környékbeli zenei trendekre alapozva találkoznak a különböző zenei műfajok. A szervezők tájékoztatása szerint "a dzsessz 21. századi trendjei, kereszteződései és más műfajokkal való fúziói" keltik életre minden évben ezt a fesztivált.
A fellépők ezúttal Németországból, Hollandiából, Brazíliából, Portugáliából, Magyarországról és Szerbiából érkeznek. A koncerteket két hétvégén hallhatja a közönség.
Fellép többek között a német-holland Fossile 3 trió, a magyar-szerb koprodukcióban alakult Burány Kvartett, a brazil-portugál Yedo Gibson-Vasco Trilla duó és a szabadkai Madarak Hangja formáció, illetve Svetlana Maras, aki a kortárs élő elektronikus zene és hangművészet meghatározó szerbiai képviselője, valamint az Eyot nevű szerb együttes.
A Jazziré fesztivált a szabadkai Etnofest Egyesület szervezi. Céljuk az, hogy a világ különböző tájainak művészetét a Vajdaságban is bemutassák. A koncertek a november 8-ai és 30-ai hétvégén lesznek.
 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés