bezár
 

zene

2008. 11. 10.
Biohazard koncert Budapesten, az eredeti felállásban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Biohazard koncert Budapesten, az eredeti felállásban A hardcore-történelem egy igen jelentős fejezetét alkotó new york-i csapat idén harmadszor jár Magyarországon, méghozzá az eredeti felállásban. Bár 2005 óta nem készítettek új albumot, s nem is adtak koncertet, ez év januárjában mégis úgy határoztak, hogy az idén 20. születésnapját ünneplő csapat az eredeti felállásban indul koncertkörútra, s ennek a turnénak az egyik állomásán vehetünk részt november 20-án. Az eseménynek az újra működésbe lépő Diesel Club ad otthont.

prae.hu

A Biohazard nem ma kezdte pályafutását, hiszen már 1988 óta jelen vannak a zenei életben. Az akkor alakult brooklyn-i négyes tér vissza novemberben – immár harmadik alkalommal – Magyarországra: Evan Seinfeld, Billy Graziadei, Bobby Hambel és Danny Schuler. Zenéjükben sajátos elegyet alkot a hardcore agresszivitása mellett a punk és a thrash metal is, mindehhez pedig gyakorta járulnak társadalomkritikus szövegek, nem véletlen tehát, hogy ezzel az egyedi stílussal rövid idő alatt nemzetközi elismerést vívtak ki maguknak.

Legsikeresebb albumuk, a State Of The World Address 2004-ben jelent meg és több mint egymillió példány fogyott belőle szerte a világon, az Egyesült Államokban pedig az ötven legjobb lemez között landolt. A Biohazard, amikor épp nem lemezt készített, akkor folyamatosan úton volt, fellépett többek között a Slayer és a Pantera társaságában, valamint a legelső Ozzfest-en is. Alakulásuk óta több mint 3000 koncertet adtak világszerte.

Legutóbbi lemezüket, mely a Means To An End címet kapta, 2005-ben adták ki, azóta csend volt körülöttük. Három év után idén januárban hallhattunk először felröppenni olyan híreket, miszerint az eredeti felállás valami különlegesre készül, és nem kellett csalódnunk, amikor hivatalossá tették, hogy a csapat jubileumi turnéra indul.
Biohazard
A november másodikán kezdődő, s december elejéig tartó turné keretein belül eljutnak többek között Angliába, Németországba, Franciaországba és Csehországba is. Hozzánk Bécsből érkeznek, másnap pedig már a belgrádi közönség tombolhat majd az old school hardcore legenda koncertjén.

A csapat nyilatkozatai alapján mindannyian nagyon várják már a hamarosan kezdődő koncerteket s mindazt, ami ezzel együtt jár. A 20th Anniversary Reunion Tour névre keresztelt turné november 20-án éri el hazánkat. Egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, hogy ki/kik fognak fellépni előzenekarként a brooklyn-i legenda előtt és a hazai fellépő(k) kilétét is homály fedi, azonban mindettől függetlenül is borítékolható, hogy látványos, emlékezetes és minden bizonnyal a csapat legintenzívebb korszakát megidéző, ugyanakkor cseppet sem idejétmúlt koncerten vehetünk majd részt a főváros régi-új koncerttermében.

Jegyek elővételben kaphatók: a rendezvény helyszínén, illetve a következő boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Káosz (Székesfehérvár), Rock-Ness (Debrecen), valamint a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában.

Biohazard – 20th Anniversary Reunion Tour

Idő: 2008. november 20., csütörtök

Hely: Budapest, X. kerület, Diesel Club (volt E-Club), Népligeti út 2.

Belépő: elővételben 6000 Ft, a helyszínen: 7000 Ft
Biohazard flyer
Hasznos linkek:

http://www.biohazard.com/
http://www.myspace.com/biohazard

http://hammerworld.hu/
http://www.myspace.com/hammerconcerts
http://www.ticketportal.hu/
http://www.eventim.hu/portal/hu/
http://shop.metalindex.hu/
http://www.dieselclub.hu/ 
nyomtat

További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés