bezár
 

art&design

2013. 10. 26.
Hamarosan megnyílik a miskolci Pannon-tenger Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 20-án megnyitja kapuit Miskolcon a Herman Ottó Múzeum új kiállításának helyet adó "Pannon-tenger Múzeum" épülete, ahol elhelyezik a Borsod megyei Bükkábrányban 2007-ben talált mocsári ciprusok egy részét.

Azt a négy famaradványt mutatják be a Herman Ottó múzeum részeként kialakított új egységben, amelyet cukorban konzerváltak megtalálásuk óta, hogy évgyűrűszerkezetük megmaradjon. A Pannon-tenger Múzeumaként ismert épület a Herman Ottó Múzeum része, amelyet az intézményben alakítottak ki - mondta Pusztai Tamás, a Herman Ottó Múzeum vezetője az MTI-nek.

prae.hu

Az Őserdei ösvényeken - A bükkábrányi mocsári ciprus-erdő és kora című állandó földtörténeti és természetrajzi kiállítás a Pannon-medence 17 millió éves történetét öleli fel. A 7 millió éves bükkábrányi mocsárciprusok mellett 20 millió éves ősállatok és ősnövények maradványait, az emberi evolúció kezdetét képviselő 10 millió éves rudabányai előember csontjait, a miocén korban keletkezett nyersanyagok csaknem teljes arzenálját is megismerhetik a látogatók.

A Pannon-medencei vulkánosság, a földmágnesesség és a leletkonzerválás interaktív bemutatói mellett egy teljesen önálló szárnyban tekinthetők meg a Kárpátok ásványai, amelynek gyönyörű darabjait Magyarország második legnagyobb ásványgyűjteményéből válogatták össze a kiállítás rendezői.

A rendszeres és időszaki programok lebonyolítását 80 fős konferencia-, 40 fős vetítő- és 15 fős szemináriumi terem, valamint külön múzeumpedagógiai foglalkoztató segíti.

A beruházás mintegy 435 millió forintos európai uniós pályázatból készült el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés