bezár
 

film

2013. 10. 22.
Homunculus: SzFE rövidfilm Pekingben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) két hallgatójának – Damokos Attila és Nagy Marcell – Homunculus című kísérleti filmje meghívást kapott a 12. International Student Film and Video fesztiváljának versenyprogramjába.

prae.hu

A Pekingi Filmakadémia szervezésében idén október 20. és 28. között megrendezett filmes seregszemlén (amelyen az SzFE két hallgatója személyesen mutatja be rövidfilmjét október 23-tól) a legújabb filmes generáció legjobbjainak munkáit tekintheti meg a közönség. Az idei felhívásra a szervezők 51 országból összesen 933 nevezést kaptak, amelyből végül közel 100 filmes iskola 83 filmje vesz részt a fesztivál hivatalos programjában. A négy kategória (kisjátékfilm, dokumentumfilm, animáció, egyéb) filmjei tizennyolc különböző szakmai díjért versengenek. Idén először a rendezők között kiosztják a Huayi Brothers Special Award-ot is, amelyet Kína legrangosabb filmes műhelye, a Pekingi Huayi New Media Technology Institute adományoz a díjazottak számára.

Damokos Attila és Nagy Marcell Homunculus című munkája 2012-ben készült, és ebben az évben a Fashion Video Festivalon a Bloggerek különdíját nyerte el. A film a fogantatás és születés története: az alkímia kísérletező kedvű tudósai az arany és a fiatalság elixírje mellett az élet létrehozásának titkát is keresték. A kísérletek elvezettek egy új létformához, amiből megszületett a Homunculus.

Damokos Attila és Nagy Marcell fesztivál részvételét a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és az EMMI támogatása tette lehetővé.

Forrás: Színház- és Filmművészeti Egyetem, sajtóinformáció.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés