bezár
 

art&design

2013. 10. 22.
Fotópályázat Capa emlékére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fotópályázatot hirdetett Robert Capa, a világhírű magyar származású fotóriporter születésének 100. évfordulóján, kedden a Magnum fotóügynökség.

prae.hu

Az ügynökség honlapja szerint a pályázat száz napig, egészen január 30-ig tart, ekkor nyílik meg a Capa in Color (Capa színesben) című kiállítás a fotóriporter hagyatékát gondozó New York-i International Center of Photography-ban. A projekt címe - Capa híres mondására utalva, amely szerint "ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel" - Get Closer (Kerülj közelebb).
   
A száz nap mindegyikén közzétesznek egy Capa-fotót, vele együtt egy ismert fotóművész hasonló tárgyú alkotását. Arra kérik a fotósokat a világ minden tájáról, hogy a Facebook, az Instagram és a Twitter közösségi oldalakra töltsék fel a Capa-fotóra adott saját képi válaszukat a "GetCloser100" címkével.
   
A pályázat célja, hogy száz nap alatt készüljön száz fotófolyam, amelyek mindegyikét egy Capa-kép inspirálta. A rendezők azt remélik, a pályázat idején a világ fotósai közelebb kerülnek Capa művészetéhez. Céljuk az is, hogy rávilágítsanak, a közösségi média alkalmas eszköz arra, hogy megmutassa a fotóművészet megtermékenyítő erejét.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés