bezár
 

art&design

2013. 10. 16.
Látogatórekord az ősember-kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átlépte a 30 ezres látogatószámot a Móra Ferenc Múzeum Egyszer volt… az ősember című tárlata, ezzel minden idők legnépszerűbb természettudományos időszaki kiállítása lett a szegedi Kultúrpalotában.

prae.hu

Medgyesi Konstantin, a közgyűjtemény sajtóreferense elmondta, hogy száz négyzetméteres őskőkori barlangfolyosóval, Frédi és Béni autójával, valamint megtapintható állatcsontokkal is találkozhatnak a látogatók a szegedi múzeum májusban nyílt ősember-kiállításán. A tárlat izgalmas, interaktív eszközök segítségével mutatja be az ősember életét, környezetét és mindennapjait: a látogatók állatbőrbe bújva vadászhatnak, mamutos sátorban pihenhetnek, valamint egy barlangi feltáráson is részt vehetnek.

Megnyitása óta komoly siker övezi a kiállítást, nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is nagy örömmel vetik bele magukat az őskőkori világ rejtelmeibe.

A tárlat október 27-ig látható, a zárást megelőző héten pedig kedvezményes hétvégét is hirdet a szegedi Kultúrpalota: október 19-én és 20-án egész nap 200 forintért látogatható az ősember-kiállítás. Az akció célja, hogy azokat is beinvitálják, akik eddig nem jutottak el a különleges tárlatra. Az alacsony belépődíjjal pedig azokat is várják, akik korábban már látták a kiállítást, de szeretnének még egyszer részesülni az "ősemberélményből".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés