bezár
 

art&design

2013. 10. 15.
Tehetségek az amatőr művészetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A The Talent Kortárs Képzőművészeti Kiállítás-sorozat a Bakelit Multi Art Center hatodik éve működő kultúrprogramja, amely kitüntetett platformot nyújt az autodidakta művészek számára. Olyan tehetséges alkotóknak kínál bemutatkozási lehetőséget, akik nem rendelkeznek képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával.

prae.hu

Idén október 18-án lesz a Festészet kategória megnyitó és díjátadó ünnepsége, ahol az Urban Dance Team művészei lépnek fel. A Grafika kategória pedig november 8-án lesz bemutatva, szintén ünnepélyes keretek között, ahol az L1 Egyesület művészeinek előadását láthatjuk.
The Talent Kortárs Képzőművészeti KiállításA Bakelit termei után 10 belvárosi helyszínen, mintegy 9 héten keresztül lesznek megtekinthetőek a zsűri által kiválasztott alkotások. Ez idő alatt három különböző helyen fordul meg egy festmény vagy grafika, ugyanis háromhetente másik helyszínre utaznak a művek – így a bő két hónap alatt bejárják Budapest legforgalmasabb kerületeit.

A pályázási időszakban (július 26-tól szeptember 26-ig) több mint 300 alkotással érkeztek a jelentkezők, amiből 123 festményt és 49 grafikát választott ki a szakmai zsűri: Atlasz Gábor (festőművész), Dóri Éva (művésztanár) és Dr. Matits Ferenc (művészettörténész).

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés