bezár
 

zene

2013. 10. 12.
Élet a Quimby-n túl: Mr. Priváti és a Marlboro Man a Muzikumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Quimby együttes tagjai által vezetett két formáció, a Kárpáti Dódi trombitás-féle Mr. Priváti és Gerdesits Ferenc doboshoz köthető Marlboro Man ad koncertet október 17-én csütörtökön a fővárosi Muzikum Klubban.

prae.hu

A korábban a Quimby-n kívüli tevékenysége részeként szólóalbumokat (Senkiföldje - 2004, Imago - 2007) kiadott Kárpáti Dódi Mr. Priváti dzsesszes avantgárd kísérletező projektje tavaly indult. A számtalan dzsesszformációból ismert Román Péter basszusgitárost és Weszely János dobost is soraiban tudó trió, amelyben Kárpáti énekel is, eddig egy albumot készített.

A Quimby dobosa, ifj. Gerdesits Ferenc dobos, közismert néven Faszi 1991-ben alakult zenekarával, a bluesrockot játszó Marlboro Mannel lép színpadra, ezúttal szintén trió felállásban. A csapat - bővebb tagsággal - eddig négy lemezt készített: a Halak 1992-ben, a Tombol a hülyeség 1995-ben, a Pinus Negra 2003-ban, a Kakasütés pedig tavaly jelent meg. A Marlboro manben október 17-én a Muzikum Klubban Gerdesits Ferenc dobol, gitározik és énekel, Selmeci Péter "Bastard" basszusgitáron játszik, Vastag Gábor "Vasti" pedig gitározik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés