bezár
 

színház

2013. 10. 09.
Szegedi Pinceszínház: új darab bemutatója Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új darabbal készül az októberre a Szegedi Pinceszínház: az Ő meg Ő című előadás főszerepében Szabó Győzőt és Nagy Enikőt láthatja a közönség.

Szkéné színház

A Jantyik Csaba által rendezett darabot október végén láthatja először a közönség, azonban nem Szegeden, hanem a fővárosi H13-ban. Ez egy rendhagyó bemutató, hiszen a szegedi társulat állítja színpadra, de egyelőre saját játszóhelyén nem mutatják be - mondta Kancsár József igazgató a szerdai sajtótájékoztatón.
   
Több nagyobb színházzal folynak ugyanis a tárgyalások a darab bemutatására, köztük a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházi játszóhelyén szeretnének bekerülni vele a téli repertoárba. Saját bemutató keretében a jövő évi Szegedi Várjátékokon tervezik előadni. A darab egy párkapcsolati helyzetet dolgoz fel: egy férfi és egy nő felszáll a vonatra, ahol egymás mellé kerülve beszélgetni kezdenek. Mint kiderül, mindketten éppen válási tárgyalásukról érkeztek. A vonatúton aztán eljátsszák saját életüket, megmutatják a helyzetet, amibe kerültek.
   
"Szerintem ez mindenki számára nagyon érdekes, hiszen a mai világban nagyon sok magánéleti probléma van, amit meg kell oldani" - fogalmazott Kancsár József. Hozzáfűzte: ez kívülről nézve olykor nevetséges, groteszk, a nézők magukra ismerhetnek a párbeszédekben. Októberben Szegeden több estén láthatja a közönség Eörsi István Sírkő és kakaó című végjátékát, amelyet májusban mutatott be a Pinceszínház. Vendégprodukcióként a Kelemen László Színitanoda diákjai érkeznek Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című darabjával. A Szegedi Pinceszínház egy időszaki kiállításnak is helyet ad a VI. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál záró programjaként. Szokola Mária hulladék-dekorációkból készített kalapkiállítását október 20-tól november közepéig lehet megtekinteni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés