bezár
 

irodalom

2013. 10. 07.
Campus Hungary – Azerbajdzsánban mutatkozik be a magyar felsőoktatás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Balassi Intézet szervezésében a Campus Hungary Program külön standdal jelenik meg a 7. Azerbajdzsáni Nemzetközi Oktatási és Karrier Expón, melyet 2013. október 4. és 6. között tartanak Bakuban. A rendezvényen kilenc magyar felsőoktatási intézmény vesz részt. A bakui oktatási vásárra, mely az azerbajdzsáni Oktatási Minisztérium támogatásával valósul meg, 10 000 diákot várnak. A Balassi Intézet célja, hogy a felsőoktatás szintjén is támogassa Magyarország keleti nyitását és minél több külföldi hallgatót vonzzon a magyar felsőoktatási intézményekbe.

prae.hu

Húsz országból több mint száz oktatási intézmény vesz részt a 7. Azerbajdzsáni Nemzetközi Oktatási és Karrier Expón, mely a régió legnagyobb oktatási vására. A kiállítók között szerepel a Campus Hungary Program is, melynek standján kilenc felsőoktatási intézmény képviselője népszerűsíti idegen nyelvű képzéseit.

A rendezvény médiakampányának és az azerbajdzsáni Oktatási Minisztérium támogatásának köszönhetően a szervezők közel 10 000 diákot várnak a vásárra. Azerbajdzsán több mint 9 milliós lakosságának jelentős része, 20 százaléka 16-28 év közötti. A dinamikusan fejlődő gazdaságnak köszönhetően az országban nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra, évente több mint 15 000 diák folytat külföldön tanulmányokat.

A 7. Azerbajdzsáni Nemzetközi Oktatási és Karrier Expón való részvétel célja, hogy minél több hallgatót vonzzon a magyar egyetemekre és főiskolákra, valamint lehetőséget biztosítson a felsőoktatási intézmények közötti együttműködések kialakítására.

A Balassi Intézet célja, hogy a Campus Hungary Programmal a hazánkban tanuló külföldi hallgatók létszámát megháromszorozza, tehát 2020-ra a jelenlegi 18 000-ről 60 000-re növelje. Ennek érdekében az Intézet több külföldi vásáron népszerűsíti a magyar felsőoktatást.

2013 tavaszán a keleti nyitás jegyében Kínában két alkalommal jelent meg a Campus Hungary Program. Sanghajban a 9th China Higher Education Exhibition Tour oktatási vásáron; két egyetemi városban, Xi'anban és Yinchuanban pedig a POP Up Hungary roadshow keretében mutatkoztak be a magyar felsőoktatási intézmények. Japánban a tokiói EHEF nemzetközi oktatási vásáron ismerhették meg az érdeklődők a magyar felsőoktatási intézményeket. 2013 szeptemberében Európa legnagyobb oktatási vásárán, az EAIE 2013-on vett részt a Campus Hungary Program Isztambulban.

2013. október 18-20-ig az oroszországi Jekatyerinburgban és Permben folytatódik a magyar felsőoktatást népszerűsítő Campus Hungary roadshow.

A „Nemzeti Kiválóság Program – Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" a Balassi Intézet vezetésével és a Tempus Közalapítvány közreműködésével, 1 323 724 718 forint értékű támogatással, az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/1-11/1-2012-0001 azonosítószámú projektjének keretében valósul meg.


Forrás: sajtóközlemény.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés