bezár
 

színház

2013. 10. 04.
A Vitéz lélek díszelőadása Szatmárnémetiben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szatmárnémetiben vendégszerepel szombaton a budapesti Nemzeti Színház társulata: a közönség díszelőadásként láthatja a teátrum Vitéz lélek című előadását.

Szkéné színház

A Nemzeti Színház küldetésének tartja, hogy előadásai eljussanak a vidéki és a határon túli közönséghez is - olvasható a teátrum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
   
A színház első vendégjátékát tartja szombaton az erdélyi városban. Október 4. és 6. között ünneplik Szatmárnémetiben az állandó magyar társulat megalapításának 60 éves évfordulóját.
   
Az Északi Színház magyar társulata 1993-ban vette fel az alapító igazgató és legendás rendező, Harag György nevét. A Harag György Társulat díszelőadásként hívta meg a jubileumra az új vezetéssel működő budapesti Nemzeti Színház első bemutatóját, a Tamási Áron művéből született Vitéz lélek című előadást.
   
A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Szatmárnémetiben eddig mindössze egyetlen alkalommal, éppen 20 évvel ezelőtt, a 40 éves jubileumon vendégszerepelt a budapesti Nemzeti Színház, Sütő András drámájával, az Advent a Hargitán előadásával.
   
A Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház szeptember 27-én tartotta nyitóelőadását: az igazgató rendezésében mutatták be Tamási Áron darabját. A Vitéz lélek című előadásban Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó, Mécs Károly, Martinovics Dorina, Reviczky Gábor, Nagy Anna, Tóth László, Tenki Réka, Tóth Auguszta, Varga József és Újvári Zoltán játszik. A zeneszerző Könczei Árpád, a díszletet Olekszandr Bilozub, a jelmezt Balla Ildikó tervezte.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés