bezár
 

színház

2013. 10. 02.
Táncegyüttesek találkozója Marosvásárhelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Marosvásárhelyen rendezik meg a IX. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozóját, amely az erdélyi együttesek fő szakmai fórumának számít.

Szkéné színház

 A rendezvénynek a Maros Művészegyüttes ad otthont, hiszen a szakmai fórum vándortalálkozó jellegű, így minden évben más együttes szervezi meg - írta szerdán a Krónika című napilap.

Az október 3. és 6. között a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban zajló találkozó célja, hogy a hivatásos táncegyüttesek megismerjék egymás munkáját, a közönségnek pedig alkalma nyílik látni valamennyi erdélyi táncegyüttest. A házigazda Maros Művészegyüttes mellett részt vesz a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Háromszék Táncegyüttes, a Nagyvárad Táncegyüttes, valamint az Udvarhely Táncműhely.

A rendezvény csütörtökön fotókiállítással kezdődik, majd a Maros Művészegyüttes Fekete-piros című, Kányádi Sándor-vers alapján készült előadással folytatódik. A találkozón valamennyi előadás után közönségtalálkozót tartanak, de lesznek szakmai tanácskozások is.

Az Udvarhely Táncműhely Tündér Erzsébet című táncos mesejátékát, a Nagyvárad Táncegyüttes a Nagyvárosi bujdosók című produkcióját, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes János vitéz című műsorát mutatja be, a Háromszék Táncegyüttes előadásában pedig A tékozló fiú című sorsjátékot láthatja a közönség. A találkozó vasárnap gálaműsorral zárul.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés