bezár
 

film

2013. 10. 01.
Templom a dombon: Premier előtti vetítés Tompos Kátyával
2013. október 8. 17:45h, Uránia Nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 8-án, kedden 18 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban a premier előtti Templom a dombon vetítést Tompos Kátya és Borbély Mihály minikoncertje, valamint a filmről szóló beszélgetés kíséri. Az esemény pedagógusok és diákok számára egyaránt rendkívül kedvezményes, 600 forintos jeggyel látogatható.

prae.hu

A Templom a dombon az idei Sundance Filmfesztiválon megnyerte a Zsűri Különdíját, később pedig Berlinből, Szófiából, Wiesbadenből és Szarajevóból is díjjal távozott. A délszláv háború utóhatásairól és a megbékélésről szóló izgalmas thriller Szerbia 2014-es Oscar-nevezettje, mely sok nézőpontból keres választ arra, hogy van-e értelme jót tenni az életben, és túl tudunk-e lépni az évtizedes, vagy akár ezeréves ellentéteken.

Hasonló kérdések kerülnek középpontba a filmet követő "Hősök vagy áldozatok?" című beszélgetésen, ahol Müllner András, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék tanszékvezetője és Juhász József, az ELTE Kelet-Európa Története Tanszék tanszékvezetője lesznek a meghívott vendégek. A vetítést megelőzően az Amnesty International játékra invitálja a nézőket a mozi előterében, hiszen ez a rendezvény lesz az első állomása a szervezet Összpont elnevezésű, budapesti középiskolások számára tartott emberjogi témákkal foglalkozó versenyének.

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/YUL_hvLlekI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az október 8-ai esemény részletes programja:

17.45 – Amnesty International játék az előtérben
18.00 – Tompos Kátya és Borbély Mihály minikoncertje a Díszteremben
18.15 – Templom a dombon filmvetítés a Díszteremben (’112)
20.15 – „Hősök vagy áldozatok?” beszélgetés Müllner András, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék tanszékvezetője és Juhász József, ELTE Kelet-Európa Története Tanszék tanszékvezetője részvételével

Az eseményre jegyet az Uránia Nemzeti Filmszínház pénztárában (1088 Budapest, Rákóczi út 21., tel.: +36-1-486-34-00, http://www.urania-nf.hu) lehet megvásárolni, pedagógus- vagy diákigazolvány felmutatásával kedvezményes, 600 forintos helyáron.

A film október 10-től országszerte szerepel a mozik műsorán a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Szabó Ádám interjúja a film rendezőjével a 10. Jameson CineFest alatt készült:
A háború két arca – Interjú Srđan Golubović filmrendezővel


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés