bezár
 

art&design

2013. 09. 29.
Itthon vagy!-hétvége - Gubarekord született Egerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Eger szomszédságában fekvő felsőtárkányi asszonyok keze alatt rekordhosszúságú, 1552 méternyi meggyes-mákos guba készült vasárnap az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű programsorozat egyik központi helyszínén, az egri várban.

prae.hu

ugyancsak a várban Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójára emlékezve százötvenen koccintottak egy pohár Gárdonyi-borral. A jubileumi koccintáshoz a poharakba került bor a Gárdonyi-emlékévre készült tíz egri borász jóvoltából, a vörös Egri Bikavér, a fehér pedig annak cuvée párja, az Egri Csillag.

A jó idő és a színes programok sokakat felcsalogattak a várba: koncertek, történelmi musicalek részletei várták, várják estig a látogatókat. Gárdonyi Géza híres regényéből, az Egri csillagokból 21 nyelven olvastak fel részleteket.

Délután egyebek mellett szüreti mulatság, táncház és az Egri Vitézlő Oskolások haditorna-bemutatója szórakoztatta a vendégeket. Este fél tízkor pedig a vár gótikus palotája előtti téren meggyújtják a pásztortüzet.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezte a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. Szombaton és vasárnap több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés