bezár
 

színház

2013. 09. 28.
Korrupció - A Krétakör bemutatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Krétakör október 7-én mutatja be új produkcióját Korrupció címmel, a darabot a Róna utcai Mafilm filmgyár H Stúdiójában fogják játszani. Az előadásban az alkotók arra keresik a választ, hogy az új generációnak van-e esélye a korrupciós mechanizmusok megkerülésére.

Szkéné színház

Az előadás írója és rendezője Gulyás Márton, a produkcióban Börcsök Enikő, Koós János, Terhes Sándor, Kiss Diána Magdolna, Fehér Benő, Ördög Tamás, Kiss-Végh Emőke, Tóth Máté, Stork Natasa, Mészáros Piroska és Rezsnyák Róbert szerepel - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az alkotók koncepciója szerint az előadás egy olyan társadalmi rendről kíván képet adni, amelyben a szerelem, a család és a munka színterei is sűrűn és észrevehetetlenül kötelezik a résztvevőket az állandósult, reflexszerű - és éppen ezért felismerhetetlen - korrumpálódásra.

A darab központi kérdése, hogy az új generáció megtapasztalva e rend működésének logikáját milyen stratégiát választhat: van-e valódi esélye a korrupciós mechanizmusok megkerülésére, vagy az életben maradáshoz maga is belekapaszkodni kényszerül a korrupció fogaskerekébe.

Az előadás egy olyan családról szól, amelynek tagjait mélyen átszövi és összeköti a korrupciós háló. A szereplők mindennapi működési mechanizmusai is elképzelhetetlenek a közös "ügyek" intézési gyakorlata nélkül. A látszólag jól működő és a gazdasági-politikai élet minden területén jelen lévő közösséget a "tékozló fiú" hazatérése bolygatja meg. Milyen szerep vár rá? Meg tud-e felelni neki? Felveszi-e a család ritmusát?

A produkció zenei-költészeti megközelítésben mutatja be a rendszerváltás óta eltelt időszak ikonikus korrupciós eseteit, amelyek megzenésítéséhez felkért költők - Schein Gábor, Térey János, Varga Mátyás és Závada Péter - írtak dalokat.

Az előadást - amelynek dramaturgja Boronkay Soma, zenei vezetője pedig Dargay Marcell - első alkalommal október 7-én este 8 órakor láthatja a közönség, a premiert követően október 8-án, 9-én és 23-án műsorra tűzik, minden alkalommal angol felirattal.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés