bezár
 

art&design

2013. 09. 26.
Design Management Díj és Magyar Formatervezési Díj: díjátadó és kiállítás a Műcsarnokban
A kiállítás október 1. és 20. között várja a látogatókat. Műcsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Design Management Díj történetének legelső díjazottja, a Műcsarnok ad otthont az idén jubiláló díj és a Magyar Formatervezési Díj átadásának, valamint a nyertes és kiemelt pályamunkákból nyíló kiállításnak.

prae.hu

A Műcsarnok – a legaktuálisabb trendeknek helyszínt adó központként – kiváló választás a Magyar Formatervezési Tanács kezelésében, a nemzetgazdasági miniszter által immáron 34. alkalommal meghirdetett Magyar Formatervezési Díj átadása számára, melyet idén is négy kategóriában – termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka – ítél oda a hazai design legkiemelkedőbb teljesítményeiért a neves tervezőkből, szakemberekből álló bírálóbizottság.

Az új helyszínnek különös aktualitást ad, hogy épp a Műcsarnok volt az az intézmény, mely 2009-ben elsőként vehette át az akkor újonnan alapított Design Management Díjat, idén pedig az ötödik jubileumához érkezett díj átadójának épp a budapesti Hősök terén található művészeti központ ad otthont.

A díj – mely a figyelmet a hazai designszakma és a gazdasági szféra együttműködésének fontosságára irányítja – elismeri és bemutatja, hogyan segítheti a design alkalmazása és szakszerű menedzselése egy szervezet célkitűzéseinek megvalósítását és eredményes működését.

A Design Management Díj és a Magyar Formatervezési Díj pályázat elismert alkotásaiból rendezett tárlat azt szemlélteti, hogy az újító szellemben, a friss ötletekben rejlő kreatív potenciálra építkezve jelentős távlatokat nyithatunk hazánk kreatív ipara, de a gazdaság egésze számára is, s így a versenyképesség növelésének, az innovációnak, a vállalkozásfejlesztésnek az alapját teremthetjük meg.

A hagyományok szerint a Design Hét Budapest egyik kiemelt eseményeként sorra kerülő díjátadó ünnepségre – ami egyben a díjazott és a kiemelt pályamunkákat bemutató kiállítás megnyitója is – szeptember 30-án kerül sor. (Belépés a díjátadó ünnepségre és a kiállítás megnyitójára kizárólag meghívóval!)

A kiállítás október 1. és 20. között várja a látogatókat.
(K–Sze, P–V: 10:00–18:00, Cs: 12:00–20:00)

További információ:
www.mucsarnok.hu
www.sztnh.hu




nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés