bezár
 

film

2013. 09. 25.
Isteni műszak: Varsóban tartják a nemzetközi bemutatót
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A varsói filmfesztiválon tartják meg Bodzsár Márk első mozifilmjének nemzetközi premierjét október 18-án, majd Luxemburg és a spanyolországi Valladolid rangos filmfesztiváljain is indul az Isteni műszak.

prae.hu

Bodzsár Márk játékfilmjét, amely a Magyar Nemzeti Filmalap 206,5 millió forintos támogatásával készült, az A-kategóriás varsói filmünnepen az elsőfilmesek versenyében tűzik műsorra - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Magyar Filmunió és a Filmalap.

A varsói bemutatót követően Luxemburg nemzetközi filmfesztiválján, a CinÉast versenyprogramjában indul az Isteni műszak, majd Spanyolország nagyszabású filmünnepén, Valladolidban versenyez október második felében. Bodzsár Márk forgatókönyvíró-rendező mindhárom fesztiválon személyesen mutatja be filmjét a külföldi közönségnek.

Az Isteni műszak abszurd humorral meséli el egy fiatal mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottas bizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen.

Bodzsár Márk első játékfilmje az Unio Film gyártásában készült, producere Bodzsár István, koprodukciós partnere a Sparks, a film operatőre Reich Dániel. A film főszerepeit Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor és Stork Natasa játsszák.

Az 1983-as születésű Bodzsár Márk több sikeres rövidfilmet rendezett, Levegőt venni című munkájával fődíjat nyert a 9. Kamera Hungárián a dramatikus művek kategóriában, majd 2007-ben a legjobb vizsgafilmnek járó Simó Sándor-díjat kapta meg a Bloody Mary című filmjéért. Első játékfilmtervével, az Isteni műszakkal elnyerte a berlini Nipkow ösztöndíjat, és tavaly Tallinnban már díjazta a nemzetközi filmszakma.

Az Isteni műszak október 24-től látható a magyarországi mozikban a Company Hungary forgalmazásában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés