bezár
 

irodalom

2013. 09. 22.
Mennyit ér egy kortárs magyar vers?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Profán a kérdés, de megválaszolható: akár 200 ezer forintot is. Legalábbis a Magyar Rett Szindróma Alapítvány aukcióján.

prae.hu

Az alapítvány egy aukciót szervezett szeptember 17-én, melynek 10 kortárs költő kézirata és 10 fotó volt a tárgya. A szerzők, Darvasi László, Erdős Virág, Jónás Tamás, Kemény István, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna, Tamás Zsuzsa, Tóth Krisztina, Vörös István, Zalán Tibor egy-egy, Balla Vivienne fotós által készített, színészeket és Rett-szindrómás kislányokat ábrázoló kép alapján írták meg szövegeiket minden műfaji és tartalmi megkötés nélkül.

Az aukción minden kézirat gazdára talált, nemegyszer a kikiáltási ár többszöröséért. Winkler Nóra, az árverés egyik szervezője és vezetője szerint a most debütált esemény kiemelkedően sikeres a hazai kortárs aukciók világában, különös tekintettel a kéziratokra. Erdős Virág Szuvenír című versének színes filctollal írt lapja hosszú és szenvedélyes licit végén kimagasló, 200 ezer forintos áron kelt el.

A verseket, hol játékosan, hol mély átéléssel a fotókon szereplő színészek, Kecskés Karina, Kulka János, Margitai Ági, Nagy Sándor és Scherer Péter adták elő. A közönség pedig figyelmesen, megrendülve hallgatta a sorokat.

A kampány szervezői az aukció szervezése során tudatosan szólították meg a kortárs irodalom képviselőit, bízva abban, hogy a licitálók érdeklődését a versek is felkeltik. Reményeik valóra váltak, hiszen a tíz elkelt kézirat segítségével megvalósítható az alapítvány programja.

A versek az alapítvány oldalán (www.rettszindroma.hu) elolvashatók.
Egészen pontosan itt: LINK.

A leadben látható képen: Margitai Ági és Maja.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés