bezár
 

színház

2013. 09. 22.
Új kurzusok a Momentán Társulat oktatási palettáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2013/14-es évadtól kibővül a Momentán Társulat impró oktatási palettája. Az évek óta jól bejáratott rendszeres, hétvégi és fiataloknak szóló kreatív kommunikációs imprócsoportok, illetve impróalapú céges tréningek mellett mostantól 4 új kurzus indul: egy nyitott impróképzés, egy szakmai kurzus színészeknek és kétféle zenei improvizációs tanfolyam.

Szkéné színház

Várady Zsuzsi és Molnár Levente vezetésével a Nyitott impróképzésben 8 alkalmas kurzusokon, egymásra épülő szinteken keresztül nyerhetnek betekintést a beiratkozók az improvizáció alapjaiba. A rendszeres alkalmak során felszabadult légkörben, improvizációs játékokon és gyakorlatokon keresztül tanulnak meg egymásra és önmagukra figyelni, a pillanatban létezni. Elfogadni, nyitottnak maradni és közösen építkezni. A képzésen elsajátítható az is, hogy hogyan lehet közösen történetet mesélni, jelenetet játszani. A 3 napos Impró kurzus színészeknek viszont kifejezetten szakmabelieknek szól. Olyan kíváncsi színészeknek, akik szeretnének valami újat tanulni, és belekóstolnának egy másfajta, általuk még nem tapasztalt színpadi létezésbe.

Pirisi László, a Momentán zenei vezetője, két irányban indít csoportokat. A Kreatív zenei workshop az alkotó zenei képzelet nyújtotta lehetőségek kiaknázásáról szól, amelyen az a folyamat járható végig, amin keresztül egy zenei ötletből kész, digitálisan rögzített mű lesz. Ez a képzés azok számára érdekes, akik legalább haladó szintű hangszeres tudással rendelkeznek, és égeti őket a vágy, hogy műveiket rögzítsék az utókor számára, csak épp nem rendelkeznek hozzá elegendő technikai ismerettel. A Momentán zenei impró workshop kifejezetten a zenei és színpadi improvizáció fúziójáról, valamint a zenei improvizáció alkalmazási formáiról ad képet. Ez a workshop mindenkinek szól, aki legalább haladó szintű hangszeres tudással rendelkezik, és nem riad vissza a zenei kötöttségek eldobásától, nem frusztrálja a kottanélküliség.

Jelentkezési feltételek, határidő és részletek: http://momentantarsulat.hu/oktatas


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés