bezár
 

art&design

2013. 09. 21.
Lovagi viadal és ikonkészítés a veszprémi Mihály-napi programok között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lovagi viadal, szárnyasikon-készítés, libaterelés, drámajáték és ingyenes múzeumlátogatás is szerepel a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ és a Laczkó Dezső Múzeum Szent Mihály-napi programjai között.

prae.hu

Szent Mihály főangyal az ember jó és rossz cselekedeteinek mérlegelője, a gonosz legyőzője, a Paradicsom fejedelme, a végítélet és az angyali karok fővezére, a haldoklók segítője; több mint ezer éve Veszprém város és a székesegyház oltalmazója, a pásztorok patrónusa, a program mindezek megjelenítését célozza - közölte a Laczkó Dezső Múzeum az MTI-vel.

Szeptember 28-án a Bakonyi Házban a múzeum langallósütésre várja az érdeklődőket, emellett népművészeti játszóházat is szerveznek a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület, valamint a MAG Társaskör és Szabó István fafaragó közreműködésével.

Egervári Márta textilrestaurátor a szűrujjasokról tart viselettörténeti előadást, négytől pedig rendkívüli tárlatvezetés kezdődik a Magyarság - népi és nemzeti ábrázolások Somogyi Győző művészetében című kiállításban. Kora este táncházat rendeznek.

Hatkor indul el a Mulandóság és halhatatlanság elnevezésű fáklyás jelmezes felvonulás a Szent Mihály-székesegyházhoz a várba, ahol a Szentháromság téren drámajátékot mutatnak be a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskola növendékei.

Este hétkor ünnepnyitó szentmise lesz a székesegyházban.

A várban szeptember 29-én rendezik meg a hagyományos Szent Mihály-napi búcsút, aznap fél tizenegykor ünnepi szentmisét celebrál Márfi Gyula érsek a Szent Mihály-bazilikában.

A Szaléziánum színes programokkal várja a családokat ezen a napon: lesz történelmi játszóház, lovagi viadal, íjászat, libaterelés, Szent Mihály szárnyas ikon készítése, gyertyamártás és kötélveréssel karkötő készítése.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés