bezár
 

irodalom

2013. 09. 19.
Egymillió dollár a független könyvesboltoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egymillió dollárt ajánlott fel James Patterson amerikai bestselleríró az egyesült államokbeli független könyvesboltok támogatására.

prae.hu

Az Alex Cross-bűnügyi regényeiről ismert szerző mintegy tíz éve támogatja ösztöndíjakkal, adományokkal és egyéb kezdeményezésekkel az olvasás ügyét. Most az "életképes", gyerekszekcióval is rendelkező könyvesboltoknak ad pénzt.

"Nagy átalakuláson megyünk át az e-könyvek felé, ami szép, jó és csodás. De nem szervezett, egészséges, civilizált módon történik" - mondta a 66 éves író a CBS televízió reggeli műsorában, ahol Treasure Hunters című legutóbbi gyerekkönyvéről beszélt. Adományával kapcsolatban megemlítette, hogy a pénzt a könyvesboltokban dolgozók kaphatnák, akik hét éve nem részesültek semmiféle jutalomban.

Mostanában sok könyvesbolt és könyvtár tűnik el - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a könyvtárak, köztük az iskolai könyvtárak sem kapnak támogatást, ami "nem jó dolog".

Arra bíztatta a szülőket, hogy bátorítsák olvasásra a gyerekeket, és keressék az új könyveket. "Menjenek könyvtárba, az internetre, a helyi könyvesboltba" - fogalmazta meg felhívását.

Patterson könyvei 280 millió példányban keltek el világszerte, 57 alkalommal szerepelt könyve a New York Times bestsellerei között - emlékeztetett a BBC online hírszolgáltató.

http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-24141953
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés