bezár
 

színház

2013. 09. 19.
Születésnapi beszélgetés Pintér Bélával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A ma született címmel tartanak születésnapi beszélgetést Pintér Bélával a magyar dráma napján: a drámaíró-színész-rendezővel Till Attila beszélget az Átrium Film-Színházban szombat este.

Szkéné színház

Pintér Béla sokoldalú színházi alkotó, az egyik legsikeresebb alternatív színházcsináló ma. Célja, hogy társulatával együtt, a társadalom és saját személyének kritikus-ironikus megfigyelései alapján, a klasszikus drámai hagyományra épülő, eredeti, kortárs, a mai magyar társadalmat érintő, egyszerre megrázó és szórakoztató színpadi műveket hozzon létre - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Pintér Béla sajátos szürreális világa és nyelvezete a valóság és az álom, az autentikus és a giccs elegyéből, valamint a magyar népi kultúra egyes elemeiből épül fel. Sikereiknek köszönhetően társulatát ma az egyik legjelentősebb és leginvenciózusabb színházi alkotóműhelyként tartják számon Magyarországon és külföldön is.

Pintér Béla születésnapján, amely szeptember 21-ére, a magyar dráma napjára esik, az Átrium Film-Színház rendhagyó ünnepséget rendez. A művészt a népszerű televíziós műsorvezető és rendező, Till Attila fogja faggatni, aki maga is nagy rajongója Pintér Béla munkásságának.

A beszélgetés alkalmával a közönség megismerheti az író véleményét a tavasszal megjelent, fordulópontot jelentő, Drámák című első gyűjteményes kötetéről, amely nyolc színdarabot tartalmaz, illetve hallhat az idén fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Pintér Béla és Társulata múltjáról és jövőjéről.

A zenéről a legjobb színházi zenéért többször díjazott Kovács Márton és az ünnep alkalmából verbuválódott csapata, Zságer-Varga Ákos, Wágner Puskás Péter és Némedi Árpád gondoskodik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés