bezár
 

zene

2013. 09. 17.
Posztumusz brit klasszikus zenei életműdíjat kap Pavarotti
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Posztumusz életműdíjjal tüntetik ki a 2007-ben elhunyt világhírű olasz tenort, Luciano Pavarottit a Classic Brit Awards idei gáláján - tették közzé a brit klasszikus zenei díj honlapján.

prae.hu

Az életműdíjat már hat évvel ezelőtt odaítélték neki, ám minden idők egyik legsikeresebb operacsillaga elhunyt májrákban, mielőtt átvehette volna az elismerést.
   
Özvegye, Nicoletta Mantovani, aki a jövő hónapban átveszi nevében a díjat, úgy fogalmazott: "Csodálatos, hogy a zeneipar így tiszteleg Luciano előtt, különösen akkor, amikor éppen első felvételének 50. évfordulóját ünnepeljük".
   
Az évfordulóra újra meg is jelentetik a felvételt, amelyen Pavarotti a Bohéméletből Rodolfo Milyen hideg ez a kis kéz kezdetű áriáját énekli.

Az eddig lappangó anyagot Nicoletta Mantovani találta meg Pavarotti személyes archívumában, és ő szorgalmazta az újrakiadást - írta korábban a BBC hírportálja. Pavarotti 50 évvel ezelőtt, 1963-ban debütált a londoni Királyi Operaházban is, és ekkor írt alá exkluzív szerződést a DECCA lemezkiadóval.
   
A Classic Brit Awards díjátadó ünnepségét október 2-án tartják a Royal Albert Hallban, ahol Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző, Lang Lang kínai sztárzongorista, Ludovico Einaudi olasz zeneszerző és zongoraművész, valamint Amy Dickson ausztrál szaxofonművész is elismerést vehet át.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés