bezár
 

film

2013. 09. 13.
A legújabb videofilmes irányzatok a Crosstalk fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén két budapesti helyszínen, a Toldi moziban és a Hercegprímás utcai Higgs Mezőben lesznek láthatók péntektől vasárnapig a 6. Crosstalk Video Art Festival magyar és nemzetközi filmjei. A rendezvény a digitális mozgókép legújabb irányzataiból válogat.

prae.hu

Először rendezik meg két helyszínen a digitális mozgóképpel foglalkozó, annak legújabb irányzatait összegző video- és médiaművészeti fesztivált: a 15 percnél hosszabb, az archív és a külföldi videoszekció filmjeit a Toldi moziban láthatja a közönség péntektől vasárnapig, a Higgs Mezőben pedig 16 ország videoművészetének legjavából válogatott filmek forognak több vetítőn párhuzamosan délutántól egészen éjfélig.

A programban magyar, amerikai, izraeli, német, horvát, brit, francia, kínai, argentin, maláj, portugál, spanyol, görög, szlovák, szerb és kanadai alkotók művei szerepelnek.

A vetítésekhez kapcsolódva műhelyfoglalkozásokat, szakmai kerekasztal beszélgetéseket és előadásokat is szerveznek az érdeklődők és az alkotók számára egyaránt.

A videomegosztó portálokon közvetlenül hozzáférhető mozgóképes anyagokkal szemben a Crosstalk egy olyan felület kíván lenni, amely a felkészült szakértők médiaismeretével és kritikai szemléletével vezeti végig az új média iránt érdeklődő közönséget - fogalmazza meg az esemény küldetését a szervezők közleménye.

A meghívásos fesztivál évi egy alkalommal mutatja be a világ videotermésének legújabb trendjeit a budapesti ifjúsági szubkultúra kiemelt helyszínein. A Crosstalkot 2008-ban és 2009-ben a Gödörben, 2010-ben a Merlinben, az utóbbi két évben a Gozsdu udvarban rendezték.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés