bezár
 

irodalom

2013. 09. 13.
Új helyen a pápai könyvtár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új helyen alakították ki a városi könyvtár helyét Pápán: a 140 ezres gyűjteményt egy megüresedett iskolaépületben helyezték el.

prae.hu

Az intézmény korábban a várkastélyban működött, amíg az épületet európai uniós forrásokból el nem kezdték felújítani. A pályázat ugyanis kizárólag turisztikai célokat támogat, így a könyvtárnak költöznie kellett - tájékoztatta Hermann István igazgató pénteken az MTI-t.

Elmondta, hogy az önkormányzat saját forrásból több mint 30 millió forintot biztosított a 140 ezer kötetből álló könyvtár elhelyezésére, a mintegy hatezer fős könyvtárhasználó kiszolgálására. Ez a beruházás fejeződött most be. Az intézményt egy megüresedett iskolaépületbe költöztették, ennek egyik részét nyolc évvel ezelőtt felújították, a mostani felújítás során csupán a parkettát és az elektronikai rendszert kellett rendbe hozni.

Az épület másik felében teljes belső felújítás zajlott le. A volt iskola egykori auláját az átalakítás során kettéválasztották, és egy olvasó-, illetve egy előadótermet alakítottak ki. Ha lesz rá pénz, később az épület szigetelését és külső renoválását is meg akarják oldani. A városi könyvtárban felnőtt és gyermek részleg is működik, utóbbiban most egy úgynevezett babaszobát is kialakítottak.

A könyvtár pénteki megnyitó ünnepsége szombaton is folytatódik, ekkor 10-től 17 óráig gyermek és felnőtt programokkal várják az érdeklődőket. Lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, pónilovaglás és helyi, térségbeli kulturális csoportok adnak műsort.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés