bezár
 

zene

2013. 09. 12.
Ismét összeállt a Klinika nevű felvidéki rockzenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újból összeállt, próbálni kezdett és jövő tavaszra már koncerteket is tervez a kilencvenes évek legnevesebb felvidéki alternatív rockzenekara, a Klinika.

prae.hu

Az 1989-ben alakult együttes, amely a rock, a dzsessz, a reggae és a swing stílusjegyeit ötvözte sajátos hangzású zenévé, 1993-ban adta ki első, Kemény játék nevet viselő stúdió albumát. Bár az öt tagú csapat - Pszota Szilárd (basszusgitár), Czibula Csaba (gitár), Varjú Attila (dob), Kálmán Károly (ének), Szabó Zsolt (szaxofon), Cermák Fero (gitár) - a kilencvenes évek derekáig zenélt együtt, mégis nagy népszerűségre tett szert a stílus kedvelői körében a Felvidéken és Magyarországon is.

A csapattal az első Sziget fesztiválokon ismerkedhetett meg a magyarországi közönség és rendszeres vendégei voltak olyan ma már kultikusnak számító helyeknek is, mint a Fekete lyuk vagy a Tilos az Á.

A Klinikában két új tag zenél: régi szaxofonosuk, Szabó Zsolt helyére Sipos Dávid került. Cermák Fero gitárost pedig a Leander Rising vagy a Monte Carlo együttesekből is ismert Takács "Jozzy" József váltotta fel.

"Jelenleg az új alaprepertoárunk összeállításán dolgozunk, volt már néhány próbánk, újrahangszereltünk tíz régi számot és ezeket újakkal akarjuk bővíteni" - mondta az együttes újjáalakulása kapcsán az MTI-nek Czibula Csaba. Hozzátette: az együttes megszűnése óta eltelt időszakban sok megkeresést kaptak, ám eddig a körülmények nem tették lehetővé, hogy a csapat újra összeálljon, mostanra azonban "megérett a helyzet" az újrakezdésre.

"Jövőre lesz 25 éve, hogy megalakult a Klinika, s ez most jó apropónak tűnt az újrakezdéshez" - mondta Czibula Csaba, hozzátéve: zenéjük stílusában nem kell számítani lényeges változtatásokra, megmaradnak a Klinikára korábban jellemző "feszült melódiák". Terveik szerint tavasszal szeretnének néhány koncert adni, ezek helyszíneiről már előzetes egyeztetések is zajlottak.

Hozzáfűzte: a koncerteken elhangzó zenék jelentős része új lesz a közönség számára, mivel az új szerzeményeken kívül régi, de eddig még nem kiadott számok átdolgozásával is készülnek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés