bezár
 

zene

2013. 09. 11.
Boros Lajos is együtt ünnepel szombaton a 100 Folk Celsius-szal a Club 202-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hazánk legismertebb country zenekara, a 100 Folk Celsius szeptember 14-én szombaton ünnepli a Club 202-ben születésének 37. évfordulóját, ráadásul egy igazán különleges koncerttel.

prae.hu

A zenekar és mi is már ugyancsak benne vagyunk a korban, ezért mindegyik születésnapunkat megünnepeljük, nemcsak a kerek évfordulókat – mondta Littvay Imre, a zenekar vezetője.

A buliban lesznek vendégek és barátok, de vendégbarátok is. Ilyen lesz az Omega közkedvelt billentyűse, Benkő László, akinek legutóbb mi is játszottunk a születésnapján, és aki jó barátjával, kollégájával, a jelenleg a Dinamitban és a Triászban muzsikáló Jankai Bélával érkezik, de ott lesz az egész Karthago zenekar is, akikkel közös énekessel büszkélkedhetünk Kocsándi Miklós személyében.

Boros Lajos is eljön, akivel egykor együtt kezdtünk zenélni, és azóta tizenöt évenként elvállalja, hogy felkonferál minket, de lehet, hogy nem ússza meg a zenélést sem. Annyi bizonyos, hogy azért is érdemes eljönni, mert talán már soha nem lesz olyan alkalom, amikor a 100 Folk Celsius Omega vagy Karthago dalokat ad elő.


Boros Lajos személyesen is ott volt, amikor megszületett a zenekar neve. Kijöttek a Fővárosi Művelődési Házból, és örömmel kiabálták, hogy megvan a zenekar neve! Amikor meghallottam, csak annyit tudtam mondani, hogy ez aztán tényleg nagy szar!

Később együtt járták az országot a Folk Pódium nevű műsor kapcsán is, amelynek Boros Lali volt a szervezője. Bár ő konferált, de egyszer nem tudott időben odaérni, így megkérte Orbán Józsit, hogy vállalja el helyette.

Vicces volt hallani, mert Józsi első szám első személyben ugyanazt a szöveget mondta, amit addig én! - mesélte nevetve Lali. Mindenesetre nagyon büszke voltam rá, mert ez még csak a második előadás volt, és ő már kívülről fújta, amit én előző alkalommal mondtam!

Később a Hungaroton művészeti vezetőjeként ő adta ki a lemezeiket, és ő harcolta ki azt is, hogy kijussanak az Egyesült Államokba, ami akkor nem volt könnyű feladat.

Lali egyik legnagyobb érdemüknek mégis a „magyar nyelv megreformálását” tartja, hiszen olyan szavakat, mondatokat, kifejezéseket használnak, amelyeket a zenekaron kívül nem ért senki.

Ilyen például a Sika, Kasza, Léc, amelynek a „fordítását” valószínűleg nem sokan tudják. A Sika, amikor a pengetővel „sikálják” a gitárt, a Kasza, amikor ezért a pénztárhoz járulnak, majd lelécelnek... 

100 Folk Band

A Club 202 újra várja azokat a Fehérvári út végén, akik sok éve ott töltik a hétvégéjüket és sok kellemes emlékük van már a klubról, és azokat is, akik eddig esetleg nem találtak kedvükre való zenekart a programban.

Ami biztos, hogy mostantól kezdve a diszkókirálynők ugyanolyan jól érzik majd magukat, mint a rock, a metál, a hip-hop, a dance, a techno, a retrozenék rajongó az ősszel fellépő magyar és külföldi bandáknak köszönhetően. Az őrület már szeptemberben indul...

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés