bezár
 

film

2013. 09. 11.
Nyerj Emmanuelle-ajándékcsomagot: Megvannak a nyerteseink!
Határidő: 2013. szeptember 19. éjfél. Esemény: 2013. szeptember 19. 19 óra, Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy- Zsilinszky út 36-38.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Toldi mozi és a Partvonal Kiadó erotikus-összművészeti estet szervez, mely a frissen megjelent Emmanuelle-könyvsorozat rendhagyó bemutatója is egyben. Az időpont 2013. szeptember 19. 19 óra, helyszín a Toldi mozi. A Partvonal Kiadó és a prae.hu közös játékában most három szerencsés olvasónk Emmanuelle-ajándékcsomagot nyerhet!

prae.hu

Kedves Játékosaink, köszönjük a sok helyes megfejtést.

Emmanuelle-csomagot  nyert:
  • Sámson Margit
  • Orbán Lászlóné
  • Gönczi Ildikó
A nyerteseket e-mailben értesítettük, a csomagokat postai úton juttatjuk el.


Az alábbi kérdésekre várjuk a helyes megfejtés betűjeleit!

Kérdések:

1. Mikor hunyt el az Emmanuelle filmváltozatok legendás színésznője, Sylvia Kristel?

A.) 1982
B.) 2002
C.) 2012

2. A most megjelent 2 Emmanuelle-kötetből melyik számít első magyar megjelenésnek?

A.) Mindkettő.
B.) A második kötet.
C.) Egyik sem.

3. Az első rész, az Emmanuelle 1. története melyik távol-keleti városban játszódik?

A.) Tokio
B.) Jakarta
C.) Bangkok

A helyes megoldást beküldők közül három szerencsés játékos Emmanuelle-csomagot nyer. A játékban való részvétel 18. életévüket betöltött olvasóinknak javasolt!

A csomag tartalma:
  • Emmanuelle 1. – Lecke a férfiakról
  • Emmanuelle 2. – Az antiszűz
  • Emmanuelle-rúzstoll



A válaszokat név, értesítési e-mail cím és postázási cím kíséretében ide küldjék:

prae.hu.jatek@gmail.com

Határidő: 2013. szeptember 19. éjfél.

A tárgy mezőbe ezt íjrák: EMMANUELLE.


Minden valós személy egyszer vehet részt a játékban. A játékban való részvétel 18. életévüket betöltött olvasóinknak javasolt!

A nyertesek nevét a prae.hu felületén és a prae.hu Facebook-csoportjában közöljük. A játékosok adataira csak az értesítéshez és a nyeremények eljuttatásához van szükség, semmilyen más módón nem használjuk fel vagy őrizzük meg ezeket.

A nyerteseket e-mail-ben értesítjük, a nyereményeket postán küldjük.


Emmanuelle Est a Toldi moziban:

Az Emmanuelle Estről részletesen itt olvashatnak a prae.hu-n:
Emmanuelle Est a Toldi moziban.

Belépő: 1200 Forint


Az Emmanuelle-könyvsorozatról:

Emmanuelle Arsan:
Emmanuelle 1. – Lecke a férfiakról
Emmanuelle 2. – Az antiszűz

Az erotika művészet

Nem pedig hatalomgyakorlás, birtoklási vágy, de még csak nem is önként vállalt szolgaság. Ezt üzeni a szabad szerelem ikonikus regényfolyama, az Emmanuelle-sorozat, melynek első két kötete most több más európai ország mellett Magyarországon is újra megjelenik. 

Emmanuelle – hívó szó az erotika világában. Százmilliók szemében ez a név a korlátok nélküli szerelem művészi megtestesítője. A sorozat a virággyerekek korszakának nyitányaként annak idején sokkolta a világot és újraírta az erkölcs fogalmát. Hatása azóta mit sem vesztett erejéből. A fiatal nő erotikus ébredésének története még ma is a női erotikus irodalom legmerészebb kalandja.

A sorozat története

Az 1959-ben napvilágot látott, több részes Emmanuelle-regényfolyam első része azonnal felhívta magára a figyelmet. Támadások és eksztatikus méltatások tárgyává vált a sorozat, amelyet – többek között – Sade márki felforgató prózájához is hasonlítottak. Első méltatói között találjuk a francia avantgárd nagy alakját, André Bretont. A könyvek milliós példányszámú megjelenése után az első filmadaptációt 1974-ben mutatták be óriási sikerrel, Sylvia Kristellel a főszerepben.

Az egzotikus helyszíneken játszódó Emmanuelle-történetek nem csak túlfűtött fantáziák: a női lélek fejlődéstörténetének állomásai. Erotikus univerzuma a ma divatos női regények irányvonalánál jóval bátrabb, legfontosabb alapelve a női szabadság fontossága a szerelemben. Nem ismer tabukat, így képes arra, hogy kimozdítson biztosnak hitt világunkból, és utat nyisson az erotika szabad áramlásának.

A szerzőről

Emmanuelle Arsan, Marayat Bibidh, Marayat Rollet-Andriane. Melyikük az 1959-ben megjelent botránykönyv valódi szerzője? Talán a Marayat Bibidh név mögé rejtőző, thai származású fiatalasszony, akiről a regény főszereplőjét, Emmanuelle-t mintázták? Netán egy francia diplomata, aki a felesége nevében írta meg a hírhedt női erotikus regénysorozatot. Az Emmanuelle Arsan álnéven publikáló szerző kiléte máig nem egyértelmű, de az biztos, hogy elsöprő erejű, kultikus művet alkotott.


További információ

A Partvonal Kiadó Emmanuelle-könyvsorozatának köteteiről további, a kérdések megválaszolásakor is hasznos részleteket itt tudhat meg:

Emmanuelle 1.
Emmanuelle 2.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés