bezár
 

zene

2013. 09. 10.
Szombaton a Trafóban debütál az új Marge lemez és színpadi produkció
Új dallal, friss arculattal és izgalmas színpadi show-val jelentkezik Marge
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos hazai és nemzetközi fellépés, illetve további izgalmas projektek után idén ősszel új zenei és vizuális arculattal, illetve látványos színpadi show-val erősít Marge. Az Under The Visible Line produkció szeptember 14-én a Trafóban mutatkozik be.
A karakteres női DJ-vel, kortárs táncosokkal, speciális LED fényekkel és vizuális effektekkel támogatott produkció új lapot nyit a művész munkásságában.

Marge 2014 elejére várható nagylemezének hátterét két hazai, de külföldön is elismert producer, Tropiic és yvein monq nyújtotta, akik a kortárs popzene legfrissebb áramlatait követő „bassmusic” stílus köré rendezték a dalok hangzását. Ez részben megtartja Marge jól ismert soulos, triphopos zenei világát, de frissebb, karakteresebb, kluborientált megszólalásra helyezi a hangsúlyt – Horváth Gáspár (JumoDaddy, Irie Maffia) zenei art direkciója és keverése mellett.

A hagyományos zenekari felállás is átalakul az új produkció során: az élő zenészek helyét DJ live act és elismert kortárs táncosok veszik át. A minden esetben élő produkció zenei hátterét a japán családi gyökerekkel bíró DJ Nara (Lépő Julika) adja, aki lemezjátszóval és Timecode rendszerrel kíséri Marge Kaoss Paddal effektezett vokálját. A koreográfiáért és annak előadásáért Forrai Bea tánctanár és koreográfus, Likovics Alexandra díjnyertes táncművész és a mindössze 18 éves tehetség, Kántor Kata felelnek.

Marge éss DJ Nara


A látványelemek azonban nem merülnek ki a táncosok mozgásában. A vizuális szakemberek által megtervezett díszletet rengeteg kellék és 5 darab Parametic | Art által készített 3D nyomtatott LED lámpa biztosítja, amit Korai Zsolt, a Kitchen Lab vizuális szakembere támogat meg további specális vetítéstechnikai megoldásokkal.

A szeptemberben elinduló új színpadi show-k mellett két kislemezzel is jelentkezik még Marge az év folyamán, melyeket 2014 év elején az új élő produkció alapját jelentő Under the Visible Line LP követ.

A megújult margemusic.com website-on, illetve a művész hivatalos Youtube és Soundcloud csatornáján már meghallgatható a készülő kislemez címadó dala Stronger címmel, melynek producere a hazai bassmusic körökben is jól ismert Troopic, a munka zenei vezetője pedig az Irie Maffia producer/billentyűse Horváth Gáspár volt.

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/NNhsaCUOnK4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az énekesnő 2010-ben debütált ingyenesen letölthető And című albumával, amiről My Way című dala markáns képi világú videoklipje az MTV és a 1Music Channel tévéadók egyik leggyakrabban játszott darabja volt. A címadó szám emellett az MR2 Petőfi Rádió lejátszási listájában is kiemelt helyen szerepelt.

Az Under The Visible Line Show 2013. szeptember 14-én este debütál a budapesti Trafóban. A megújult produkció premierjén a Trafó vendégei lesznek Manoya és mïus is.


Facebook event további részletes információkkal:
http://www.facebook.com/events/635743449783198

Web:
www.margemusic.com

Facebook:
www.facebook.com/margemusic

Soundcloud:
www.soundcloud.com/margeonemusic

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés