bezár
 

irodalom

2013. 09. 10.
In memoriam Seamus Heaney – megemlékezés a Nobel-díjas ír költőről
2013. szeptember 16. 18h, Nyitott Műhely, 1123 Budapest, Ráth György utca 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2016. szeptember 16-án 18 órától a Nyitott Műhelyben Seamus Heaney Nobel-díjas ír költőre emlkeznek, a költő munkásságáról Mesterházi Mónika, Gerevich András és Imreh András beszélgetnek, a közönség tagjai pedig kedvenc Heaney-versükkel járulhatnak hozzá az esthez.

prae.hu

Augusztus utolsó péntekén, hetvennégy évesen hunyt el Seamus Heaney Nobel-díjas ír költő, a kortárs angol-ír líra legjelentősebb alakja. Észak-Írországban egy kilencgyermekes család legidősebb gyermekeként született. Kezdetben beleérző természetábrázolásaival vált ismertté, de költeményeinek legjellemzőbb témája az északír konfliktus volt. Az irodalmi Nobel-díjat 1995-ben nyerte el. Tizenkét kötetet publikált.

Seamus Heaney munkásságára 2013. szeptember 16-án 18 órától Mesterházi Mónika, Imreh András és Gerevich András vezetésével emlékeznek a Nyitott Műhelyben. A közönséget arra kérik, hozzanak egy Heaney-verset, akár magyarul, akár angolul, amit szívesen felolvasnának. A helyszínen kapható lesz Seamus Heaney Hűlt hely című magyar válogatott kötete. Az életmű javát tartalmazó kötet 2010-ben jelent meg a Kalligram gondozásában.

Az emlékestet Írország Nagykövetsége támogatja.

Nyitott Műhely:
http://www.nyitottmuhely.hu/


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés