bezár
 

színház

2013. 09. 09.
Olasz Operamesék a Puskin moziban
Puskin mozi, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Olasz Kultúrintézet jóvoltából az opera szerelmesei ősztől újra találkozhatnak kedvenceikkel a Puskin moziban. Ezúttal a Tosca, a Traviata, a Rigoletto és a Hamupipőke kerül műsorra.
A négy operafilm a budapesti Olasz Kultúrintézet, a Rada Film és a Puskin mozi közös szervezésében kerül vetítésre az “Olasz Operamesék" sorozatban. A közönség egy kivételes műfajjal találkozhat, mely összekapcsolja az élő televíziós közvetítést a mozi és a zene világával.

A filmek producere Andrea Andermann; a szereplők kiváló énekesek, a karmesterek és a rendezők nemzetközi hírű művész egyéniségek: Placido Domingo és Catherine Malfitano, Josè Cura és Ruggero Raimondi, Zubin Mehta és Giuseppe Patroni Griffi, Gianluigi Gelmetti, Marco Bellocchio és Carlo Verdone.

A valóságos, vagy az elbeszélt téma történelmi helyeihez hasonló helyszíneken forgatták a filmeket, melyek így izgalmas “bemutatókká" válnak a zene és az énekhang által kifejezett, mintegy testet öltő, konkrét fizikai dimenziójú érzelmek és érzések megjelenítésével: Angyalvár és Farnese Palota, vagy a ragyogó párizsi Hôtel La Rochefoucauld-Doudeauville, Mantova és Venaria Reale környezete, a Palazzina di Caccia di Stupinigi és a torinói Királyi Palota mind belehelyezik a nézőt a történet kellős közepébe, ugyanakkor semmit nem vesznek el az opera megindító érzelmi értékéből.

Traviata vetítésen (október 2.) Eteri Gvazava, a Rigoletto vetítésen (október 30.) pedig Julia Novikova szopránénekesnő lesz jelen, akik előadnak néhány részletet a bemutatott operából.


Az Olasz Kultúrintézet és a RADA Film bemutatja:

  • Tosca - szeptember 18. / 19 óra
  • Traviata - október 2. / 19 óra
  • Rigoletto - október 30. / 19 óra
  • Hamupipőke - december 18. / 19 óra
Jegyek kaphatók a Puskin moziban.
Holap: http://puskinmozi.hu/.

Képek:
Lead: Rigoletto.
Szöveg: Traviata.



Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés