bezár
 

zene

2013. 09. 09.
A magyar dal napja - Salgótarjánban összművészeti programot rendeznek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az európai hírű roma festő, Balázs János tizennyolc alkotását mutatják be a festő megzenésített verseinek kíséretében a magyar dal napja salgótarjáni rendezvényén. A nógrádi megyeszékhelyen vasárnap délután négy órakor kezdődnek a programok.

prae.hu

Salgótarján egyik legnagyobb és a legsokoldalúbb művészének akarnak emléket állítani a magyar dal napján, így a rendezvény a roma kultúrát és a festő, muzsikus, költő, író és filozófus Balázs János munkásságát mutatja be - mondta el az MTI-nek a rendezvényt szervező Nagyné Hajdú Györgyi.

Közölte: a magyar dal napjának helyszínei közül egyedüliként Salgótarjánban nem szabadtéri koncertekkel, hanem az általa vezetett Talent Alternatív Művészeti Klubban egy összművészeti rendezvénnyel kapcsolódnak az országszerte megrendezett programhoz.

Salgótarjánban ősbemutatót is tartanak: Dalok, festmények, emlékek címmel Botos Zoltán festőművész mutatja be kiadásra váró kötetét, amely Balázs Jánosról szól. A szerkesztett műsorban elhangzanak Balázs János versei, amelyeket két fiatal muzsikus, Tóth Tamás Bendegúz és Lakatos Zoltán zenésített meg.

Emellett dalok hallhatók még Németh Anna és Ármós Anna tolmácsolásában, továbbá fellép a B-vágány és a Gipsy Folks Band zenekar. Az éjfélig tartó programon Zsenialitás címmel Balázs János képei mellé a Corrodal zenekar világzenét játszik a salgótarjáni alternatív művészeti klubban - tette hozzá Nagyné Hajdú Györgyi.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják már országszerte a rendezvény. Tavaly mintegy 40 ezren látogatták a magyar dal napja koncertjeit.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Kis Hajni filmjeiről – részlet a szerző megjelenés előtt álló könyvéből
Újra nagyvásznon Tarr Béla Panelkapcsolat című filmje
Kulturális hanyatlás?
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés