bezár
 

zene

2013. 09. 07.
Szimfonik Liv3 - Csaknem három órán át zenélnek a Millenárison
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csaknem háromórás szimfonikus koncerten népszerű hazai és külföldi slágerek hangzanak el szokatlan feldolgozásban az MR Szimfonikusok és mintegy harminc énekes közös előadásában 19 órától a fővárosi Millenáris parkban a közmédia napján.

prae.hu

A Sziget fesztiválon 2011-ben adott, majd a közmédia tavalyi napja keretében lezajlott koncert után idén is Balogh Sándor vezényli az MR Szimfonikusokat. A fellépésen ezúttal a rádió női, férfi- és gyerekkara is közreműködik. A produkció zenei rendezője, hangszerelője Milkovics Mátyás.

A Szimfonik Liv3 nyitányában Adele Skyfall című dalát az MR Vegyes Kara adja elő, majd Radics Gigi és a Nobody Moves Dj Fresh Hot Right Now című dalával szerepel. Utána Lovasi András Chris Isaak Blue Hotelét énekli el, Mező Misi a Republic Kék és narancssárgáját, Vitáris Iván pedig a White Stripes Seven Nation Army-ját. Ezt követően Dorogi Péter csatlakozik a színpadon az MR Szimfonikusokhoz és adja elő a Punnany Massif Élvezd című dalát. Baricz Gergő Szirtes Edina Mókus hegedűjátékával és a vegyeskarral kísérve énekli a Coldplay Paradise című slágerét, Judie Jay pedig a Basement Jaxx-féle Good Luck-ot vezeti elő. A Soerii & Poolektől és Papp Szabolcstól az Aerosmith I Don't Wanna Miss A Thing-je hallható, Korbucz Sonyától pedig a Tears For Fears Mad Worldje.

20 órakor Fábián Juli következik Gotye slágerével, a Somebody That I Used To Know-val, őt Szekeres András követi egy George Harrison által írt Beatles-klasszikussal, a Here Comes The Sunnal. Ezután Zorán a Quimby Ajjajjajj-át adja elő szimfonikus kísértettel, Alba Hyseni a Depeche Mode Heaven-jét, Fehér Balázs Aloe Blacc I Need A Dollarjét, Németh Juci Iggy Pop punkhimnuszát, a Lust For Life-ot, majd Szirtes Edina Mókus visszatér a színpadra, és ezúttal énekel, ByeAlex eurovíziós sikerét, a Kedvesemet. Kovács Kati a Rudimental drum 'n bass-es beütésű slágerét, a Not Giving Int énekli, Kristóf Norbert Lana del Rey Video Games-ét, Beck Zoltán a Doors People Are Strange-ét, Manoya pedig Sam Sparrow Black and Goldját.

A utolsó órában MC Columbo Sting Englishman in New York-ját énekli, Kardos-Horváth János a Kimnowak Gyémántját, Sena Etta James Something's Got A Hold On Me-jét, majd Walkó Csaba a Bastille Pompeii-ét a férfikar támogatásával. Szűcs Krisztián és a gyerekkórus az MGMT Time to Pretendjét adja elő, Mórocz Tamás a Mando Diao Dance With Somebody-ját, KRSA Hofi Géza Lazítani című egykori slágerét, végül Likó Marcell Szécsi Pál Távollét című dalát mutatja be szimfonikus átiratban, a rádió vegyeskarával.

"A cél az, hogy a fiatalokat, akik a különböző könnyűzenei előadók rajongói, kicsit próbáljuk a komolyzenei koncerttermek felé terelni, színesebbé tenni zenei ízlésüket" - mondta Balogh Sándor karmester, hangszerelő korábban az MTI-nek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés