bezár
 

zene

2013. 09. 06.
Szimfonik Liv3: koncert a slágerek jegyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az 1970-es évektől a napjainkig született magyar és külföldi slágerek hangzanak el a Szimfonik Liv3 című koncerten a közmédia napján, szombaton 19 órától a budapesti Millenáris parkban. A produkcióban mintegy harminc énekes, az MR Szimfonikusok, valamint a rádió női-, férfi- és gyerekkórusa vesz részt.

prae.hu

Az idei már a harmadik Szimfonik Live koncert. Először 2011-ben a Sziget fesztiválon, majd tavaly a közmédia napján ismert hazai zenekarok, énekesek saját dalaikat adták elő szimfonikus átiratban. Ezúttal énekeseket kértek fel olyan zenék előadására, amelyek közel állnak a Petőfi Rádió szellemiségéhez.

Az első két Szimfonik-koncert legtöbb átiratának készítője, Balogh Sándor idén tíz dalt hangszerelt át, emellett ismét ő vezényli az MR Szimfonikusokat. Tíz-tíz átirat fűződik a zenei rendező, a Neo együttesből ismert zenész, Milkovics Mátyás és a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) trombitása, Subicz Gábor nevéhez.

Milkovics Mátyás az MTI-nek korábban elmondta: 2012 áprilisa óta van önálló rovata a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorában, amelyben slágereket elemez zeneileg.

"Abból a mintegy háromszáz dalból, amelyet az elmúlt több mint egy év során a műsorban elemeztem, jó néhány belekerült az idei műsorba. Példaként említhetem Gotye Somebody That I Used To Know című dalát, amelyet a Szimfonik Liv3-on Fábián Juli fog énekelni, a Rudimental Not Giving In-jét, amelyet Kovács Katitól hallhat a közönség vagy a Basement Jaxx Good Luckját, utóbbit Judie Jay adja elő" - sorolta a zenei rendező.

Elhangzik Adele Skyfall című slágere az MR Vegyes Kar előadásában, Zorán fogja énekelni a Quimby Ajjajjajj című dalát, Lovasi András Chris Isaak Blue Hoteljét, Kristóf Norbert Lana del Rey Video Games című számát, Dorogi Péter (Intim Torna Illegál) a Punnany Massif Élvezd című dalát, Radics Gigi és a Nobody Moves duó Dj Fresh Hot Right Now-ját, Mező Misi (Magna Cum Laude) pedig a Republic Kék és narancssárga című kompozícióját. A mai slágerek mellett elhangzanak évtizedekkel ezelőttiek is, köztük a Beatles Here Comes The Sunja Szekeres Andrástól (Junkies) és a gyerekkórustól, Szécsi Pál Távolléte a Vad Fruttikból ismert Likó Marcelltől vagy Hofi Géza Lazítanija a PASO frontemberétől, KRSA-tól.

A legtöbb esetben a produkció kérte fel az énekeseket egy-egy dal előadására. A fellépők között lesz még Soerii & Poolek és Papp Szabolcs (Supernem), Korbucz Sonya, Alba Hyseni, Szirtes Edina Mókus, Baricz Gergő, Vitáris Iván (Ivan & the Parazol), Sena, MC Columbo (Irie Maffia, Brains), Walkó Csaba (Compact Disco), Németh Juci, Beck Zoltán (30Y), Mórocz Tamás (Bermuda), Fehér Balázs (Carbonfools), Manoya, Kardos-Horváth János (Kaukázus) és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven).

Szombaton a Millenáris parkban 19 órától az MR Szimfonikusok és az énekesek mellett egy rockzenekar is színpadon lesz, ebben Ábrahám Zsolt, a Heaven Street Seven gitárosa, Gátos Bálint, a Váczi Eszter és a Szörp zenekar basszusgitárosa, Benedek Tamás, a Neo dobosa, valamint Milkovics Mátyás, a Neo billentyűse szerepel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés