bezár
 

színház

2013. 09. 05.
Öt új bemutató a Szép Ernő Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt premiert tervez az újpesti Szép Ernő Színház a 2013/2014-es évadra: Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című művét szeptemberben, Federico García Lorca Bernarda Alba háza című drámáját novemberben mutatják be.

Szkéné színház

Decemberben a Jégkirálynő című musicalt, 2014. februárjában Brecht Koldusoperáját, áprilisban pedig Shakespeare Rómeó és Júlia című darabját viszik színre a teátrum művészei - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A Szép Ernő Színház nagy hangsúlyt fektet a magyar és külföldi irodalom népszerűsítésére, a színház megszerettetésére. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szól a többi között a Csizmás kandúr, a Holle anyó, A vitéz szabólegény, az Ágacska és A két Lotti. Az idősebb diákok a kötelező irodalommal találkozhatnak a színházban, hiszen a játszóhely repertoárjában szerepel mások mellett A Pál utcai fiúk, a Légy jó mindhalálig, a Koldus és királyfi, valamint a Twist Oliver színpadi változata.

A 13 éve működő színház repertoárján jelenleg 25 darab szerepel, az előadásokkal a társulat országszerte és határon túl járja az oktatási intézményeket, fesztiválokat, falu- és városnapokat, művelődési házakat, színházakat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés