bezár
 

irodalom

2013. 09. 04.
Új Campus Hungary pályázatok a világ összes országába
Határidő: 2013. október 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Balassi Intézet negyedik alkalommal hirdeti meg az Európai Unió támogatásával megvalósuló Campus Hungary Program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói 2013. október 10-ig nyújthatják be pályázatukat. Az eddigi kiírásoknak köszönhetően több mint 4200-an nyertek el Campus Hungary ösztöndíjat és folytathatnak résztanulmányokat a világ öt kontinensén.

prae.hu

A magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói 2013. szeptember 3-tól október 10-ig féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak. A pályázatok elbírálása a tanulmányi átlag, a tudományos tevékenység és a benyújtott munkaterv alapján történik. Előnyt élveznek azok, akiknek pályázott tevékenysége kreditelismeréssel jár, OTDK 1-3. helyezettek, valamint műszaki és természettudományi területen tanulnak. Emellett a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben dolgozó oktatók rövid és hosszú tanulmányútra, az adminisztratív munkatársak rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak.

A Campus Hungary Program a világ összes országába minden tudományterületen biztosít ösztöndíjakat. Van olyan biológus PhD-hallgató, aki az Egyesült Államokban, a Harvard Egyetemen folytat kutatói tevékenységet és építész, aki az Egyesült Arab Emírségben végez szakmai gyakorlatot. Kínában vízgazdálkodással kapcsolatos konferencián tart előadást egy ösztöndíjas, Dél-Afrikában gyógypedagógus hallgató végzett szakmai gyakorlatot egy hallássérülteket integráló intézetben. Az Egyesült Államokban a Princeton Egyetemen csillagász PhD-hallgató, az új-zélandi Növény- és Élelmiszertudományi Intézetben környezettudományi területen tanulmányokat folytató PhD-hallgató végez kutatói tevékenységet. 2012 óta háromszor írtak ki pályázatot, melynek eredményeként 4200 ösztöndíjas több mint 70 országban folytat résztanulmányokat.

A „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/1-11/1-2012-0001 azonosítószámú projektjének keretében 1 323 724 718 forint értékű, a TÁMOP 4.2.4. B/2-11/1-2012-0001 keretében pedig 3 623 797 376 forint értékű Európai Uniós támogatással valósul meg.

A programról és az ösztöndíjakkal kapcsolatos részletes kiírásról a következő elérhetőségeken lehet tájékozódni:
www.campushungary.hu 

Forrás: sajtóinformáció, 2013. szeptember 4.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés