bezár
 

art&design

2013. 09. 04.
Kulturális fesztivál kezdődik pénteken Kaposváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színes programok, koncertek, játszóház, kézműves vásár, táncház, utcabál várják a kaposváriakat és a testvérvárosok képviselőit a somogyi megyeszékhelyen pénteken kezdődő Miénk a város elnevezésű háromnapos kulturális fesztiválon.

prae.hu

Az Európai Bizottság, a Nemzeti Kulturális Alap és a kaposvári önkormányzat által támogatott programsorozat keretében a Városházán a kilenc kaposvári testvérváros közül öt - Bath, Csíkszereda, Glinde, Kapronca és Saint-Sebastien-sur-Loire - küldötteinek részvételével találkozót és workshopot tartanak, a sétálóutcán felállított információs sátrakban pedig a testvérvárosok egyesületeivel ismerkedhetnek meg a kaposváriak.

A Kossuth téri színpadon fellépnek a legjobb helyi zenekarok, néptáncegyüttesek és népzenekarok - köztük több testvérváros folklórcsoportja és énekkara -, a Csiky Gergely Színház művészei és a Rock Szín Kör tagjai. Lesz továbbá fúvóskoncert, moderntánc-bemutató és ABBA-show.

A rendezvény idején kaposvári és somogyi termelők is népszerűsítik a helyi termékeket, így a többi között kaposvári sajtot és sonkát, helyben sült lepényt, zselici mézet, péksüteményeket és borokat kínálnak a fesztivál közönségének.

A fesztivál, melyet az "európai polgárság, testvérváros és kultúra" jegyében rendeznek meg, vasárnap este a Magna Cum Laude koncertjével, majd azt követően a rossz időjárás miatt augusztus 20-án elmaradt tűzijátékkal ér véget.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés