bezár
 

színház

2013. 08. 28.
5. Pozsonyi Piknik: 2013-ban a színházak jegyében tér vissza a civil kulturális összejövetel
2013. augusztus 31., Budapest, XIII. ker., Újlipótváros
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapest Újlipótváros polgárai és kisüzletei a Pozsonyi Pikniket, Budapest talán legnagyobb hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét.

Szkéné színház

A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület. Az esemény a Jászai Mari tér és a Szent István Park között, két nagyszínpadon, több, mint 100 neves előadóval – színházak, opera- és musicalénekesek, humoristák, írók – szórakoztatja a közönséget augusztus 31-én, szombaton, 10h és 22h között.  

Színház utcává alakul egy egész napra a Radnóti Miklós utca, gyerekutca lesz a Gergely Győző utcából, míg a Katona József utca a gasztronómia szinte teljes palettáját kínálja az idei ötödik Pozsonyi Pikniken. A Pozsonyi úton és mellékutcáiban pedig az irodalomtól, az operán át a rock and roll-ig százféle műfaj kedvelője találja meg kedvenceit. A Vígszínház vezetésével Budapest majd minden társulata játszik és/vagy kiállít Újlipótváros civil kulturális fesztiválján.

Közönségtalálkozók az ország kedvenceivel, dedikálások a legjobb kortárs írókkal, előadások, szimultán sakk, hastánc, civil szervezetek bemutatkozása, televíziós és rádiós személyiségek, szerkesztőségek megjelenése várható.

Rendkívül széles a műfajok palettája. Egy a lényeg : csupa színvonalas, szórakoztató program várja a Pozsonyi Piknikre látogatókat. Bálint Andrástól Bodrogi Gyuláig, Bitó Lászlótól Esztergályos Cecíliáig, a Süsü a sárkánytól Radnóti Miklós lírájáig a magyar kultúra legjava élvezhető idén ötödik alkalommal élőben Pozsonyi Piknik két nagyszínpadán a Jászai Mari téren és a Szent István parkban, valamint közel 200 standon, kinek-kinek érdeklődése szerint. Hajós városnézéstől az informatikai tanácsadáson át a speciális filmbemutatókig ezer programmal készül a Pozsonyi Piknik.

Újlipótváros legjobb étterme idén is elnyeri a Piknik Csillagot, a legjobb pozsonyi kifli sütők idén is összemérik tudásukat. Neves operaénekesek a Pozsonyi út erkélyeiről fogják közkívánatra előadni az operairodalom nagy kedvenceit, s a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar is tánc összeállítással készül. A Pozsonyik Piknik hagyományosan közös rock and roll-lal zárul este 22h kor.

Bevált intézmény lett a Piknik butik, melyben mások által megunt, de csodálatos és jó állapotú divat kiegészítőket lehet vásárolni a Pozsonyi Piknik javára – ehhez a felajánlásokat is várják a szervezők. Ugyancsak bevállt elem a helyben készülő zsíros kenyér.

Pozsony városa idén is a Pozsonyi Piknik egyik fő vendége: ők egy szlovákiai neves jazz-zenekarral és nagy mennyiségű haluskival érkeznek a helyszínre, hogy aztán a nap folyamán a civilekkel együtt ők is köszönthessék Budapest XIII. kerületét, mely idén ünnepli 75. születésnapját. Ebből az alkalomból Bródy János külön dallal lepi majd meg a egybegyűlteket a délután folyamán.

A teljes program megtekinthető és letölthető a Pozsonyi Piknik Facebook oldalán és honlapján:
http://pozsonyipiknik.hu/
https://www.facebook.com/PozsonyiPiknik/app_151503908244383

Forrás: Image Factory Press, sajtóinformáció.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés