bezár
 

színház

2013. 08. 26.
Kassán vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Testek filozófiája című produkciót és Juronics Tamás Beethoven IX. szimfóniájára készült koreográfiáját adja elő Kassán, Európa Kulturális Fővárosában szeptemberben a Szegedi Kortárs Balett.

Szkéné színház

A társulat a Közép-Európai Színházak Fesztiválján lép föl Magyarország Kassai Főkonzulátusa meghívására a Kassai Állami Színházban szeptember 6-án.
   
A Szegedi Kortárs Balett Testek filozófiája című produkcióját 2010-ben mutatta be Szegeden. Juronics Tamás, az együttes Kossuth-díjas művészeti vezetője koreográfiai kísérletével megmutatja, hogy a táncművészet két kortárs irányzata, a "tiszta tánc" és a táncszínház között leheletnyi határvonal húzódik. A tiszta tánc műfaja könnyedén felülírható néhány pólóval és az azokon olvasható szavakkal.
   
A Beethoven IX. szimfóniájára készült Unisono (Összhang) című koreográfia kapcsán a táncművész úgy fogalmazott, a darab a zenei világban betöltött helyzetén túl azért is nagyszerű mű, mert mindmáig érvényes gondolatokat fogalmaz meg. 
   
Talán soha nem volt ennyire fontos Beethoven és Schiller közös üzenete. Az országhatárokon átívelő, vallások fölött álló, a kulturális különbségeket áthidaló, egyetemes, közös szellemiség megtalálásának vágya minden korábbinál időszerűbb most, amikor a világ gazdasági egységesítése valóságos jövőnek tűnik.

Az emberi lelkek, szellemek, együttes, közös fellángolása, a gondolatok közös irányú hatóereje régi álma minden humanista gondolkodónak - hangsúlyozta Juronics Tamás.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés