bezár
 

zene

2013. 08. 21.
Szimfonik Liv3
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén Szeptember 7-én ismét megrendezésre kerül az MTVA szervezésében a Közmédia napja a Millenárison. Az egész napos programsorozat záróeseményeként a közszolgálat ismét színpadra állítja a hazai könnyűzenei élet legismertebb alkotóit, akik az MR Szimfonikusok kíséretében egyedülálló zenei produkcióval készülnek. Az év ingyenes koncertjén napjaink populáris zenei világa találkozik a klasszikus zene hagyományaival.

prae.hu

A 30 előadó közül többen már az élőző két Szimfonik Live koncerten is részt vettek. Sena (Irie Maffia) például a Szimfonik 2.0 óta saját bevallása szerint teljesen függője lett a koncert által képviselt hangzásnak és az idei Szimfonik Liv3-ra Eta James Something's got a hold on me című soul slágerével készül.

A szintén Irie Maffia-s MC Colombo, aki a Brains zenekar frontembere is, Sting Englishman in New York című balladájával készül, amit megfűszerez azzal, hogy összefűzi a dalt a Brains zenekar egyik aktuális slágerével.

Szűcs Krisztián (Heaven Street Seaven), az amerikai MGMT Time to pretend című nótájával áll majd a világot jelentő deszkákra, amit csodálatos szimfonikus hangszereléssel, az MR Gyermekkórus kíséretében gondol újra.

Az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt Compact Disco frontembere, Walkó Csaba a Bastille Pompeii című számát adja majd elő, amit először a Petőfi Rádión hallott és azonnal megtetszett neki. Ő is visszatérőnek számít, hiszen 2012-ben is felejthetetlen előadást nyújtott a Szimfonik Live 2.0-án.

Németh Juci, a magyar alternatív zenei élet egyik talán legismertebb szereplője egy Iggy Popp klasszikust formál majd saját stílusára. A dal különlegessége, hogy 1977-ben íródott, ugyanakkor, amikor az énekesnő született. Juci megígérte, hogy a szám közepén igazi, rá jellemző vadulást láthatunk majd a színpadon.

Krsa (Tóth Kristóf), a Pannonnia Allstar Ska Orchestra (PASO) frontembere egyik nagy gyerekkori kedvence - Hofi Géza - Lazítani című slágerét dolgozza majd fel. Szerinte a zenében és a szövegben is benne van az a ritmusvilág és az a fajta komikusság, ami annyira közel áll a PASO-hoz.

Dorogi Peti az Intim Torna Illegál zenekarból az idei nyár egyik nagy slágerét, a Punnany Massif-tól az Élvezd című dalt adja majd elő, az MR Férfikórus támogatásával.

Radics Gigi, Rita Ora Hot right now című dalát bújtatja új köntösbe. Gigi számára nem ismeretlen élmény szimfonikus zenekarral színpadra lépni, hiszen már többször nagy sikerrel tette ezt.

Baricz Gergő Szirtes Edina „Mókus”-al ad majd elő egy közös produkciót, méghozzá a világhírű Coldplay zenekar Paradise című számát.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés