bezár
 

zene

2013. 08. 18.
Szvingfesztivál jövő hét végén a Művészetek Palotájában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövő hét végén rendezi meg a Művészetek Palotája a New Orleans Swing Fesztivált, a program újdonsága, hogy most a koncertekhez két kurzus is csatlakozik augusztus 30. és szeptember 1. között.

prae.hu

A fesztivált a Művészetek Palotája megnyitása óta minden évben megrendezik neves szólisták részvételével.

"Régen várt vendéggel, a virtuóz harsonással, John Allreddel játszik augusztus 30-án a Hungarian Swing Company. Allred technikai felkészültsége és stílusismerete révén olyan előadók produkcióiban is részt vehetett, mint Ray Charles, Natalie Cole, Paul Anka vagy a Temptations énekegyüttes. Ő tanította be Dan Aykroydnak a My Girl című filmnél, hogyan kell tubáznia" - részletezte a programot Bércesi Barbara, az intézmény dzsesszprogramjainak szerkesztője.

Koncertjük előtt Lew Tabackin szaxofonművész mesterkurzusa látogatható, témája az improvizációs készség fejlesztése lesz. John Allred Lew Tabackin és a Szakcsi Jr. Trió műsora előtt tart kurzust. Szakcsiék 31-i műsorában ezúttal tenorszaxofonon játszik a sokrétű hangszeres tudásáról híres Tabackin, aki fuvolán inkább az avantgárd műveket részesíti előnyben. Az esten Duke Ellington-darabok hangzanak el, nemcsak az örökzöldek, hanem igazi ritkakságok is - fűzte hozzá a szerkesztő.

A fesztivált szeptember elsején Gájer Bálint és a Group'N'Swing zárja. A 2010-es Jazz Showcase-en feltűnt Gájer Bálint és csapata a sorozat legpopulárisabb előadója, a tíztagú együttes mellett néhány szvingtáncos pár is színpadra lép a Fesztivál Színházban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés