bezár
 

art&design

2013. 08. 15.
Jubileumi ünnepség a vasi skanzenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A liszttől a kenyérszegésig címmel egész napos programsorozattal várja augusztus 20-án a látogatókat a vasi múzeumfalu Szombathelyen.

prae.hu

A vasi skanzen éppen negyven esztendővel ezelőtt, augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, a megyeszékhely szélén, a szabadidős zöldövezetben - mondta el Horváth Sándor múzeumvezető kedden az MTI-nek.
   
A múzeumfalu több hektáros területét Tóth János építész tervei alapján a hatvanas években jelölték ki. Az építkezés a hetvenes évek elején kezdődött, a szakemberek tájegységenként bejárták azokat a falusi portákat - lakóházakat, gazdasági épületeket - amelyek leginkább reprezentálták az ott élők életmódját és életkörülményeit. Az épülteket és egyéb objektumokat lebontották és újjáépítették a múzeum területén. 
   
A múzeumfaluban augusztus 20-án, a kenyér ünnepén jubileumi programokkal hét helyszínen ünnepelnek: hagyományőrző csoportok lépnek fel, mesteremberek készítenek nádsípokat és mutatják be a szalmafonás, a fazekasmesterség, a kékruhafestés fortélyait, hagyományos népi játékokra tanítják a gyermekeket, kiváló szakácsok főzik meg a nemzetiségi ételeket.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés