bezár
 

színház

2013. 08. 14.
Nemzetközi folklórfesztivál kezdődik Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hat hazai és három külföldi táncegyüttes mutatkozik be a Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztiválon, amelynek második alkalommal, augusztus 17. és 19. között ad otthont Pécs.

Szkéné színház

A város önkormányzata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az esemény helyszíne a Sétatér lesz, az előadások mindhárom nap este fél nyolckor kezdődnek. 
   
A nyitónapon, szombaton Időtlen értékeink címmel a balatonlellei Lelle Táncegyüttes és a pécsi Mecsek Táncegyüttes ad válogatást a Kárpát-medence legszebb táncaiból, vasárnap a komlói Pöndöly Néptáncegyüttes, a mohácsi Zora Táncegyüttes, a pécsi Baranya Táncegyüttes, valamint a vokányi-újpetrei Német Nemzetiségi Táncegyüttes lép színpadra.
   
Hétfőn a romániai Ardeleana Folklóregyüttes, a bolgár Trakijtsche Néptáncegyüttes és az olasz Zampognaro Lagaro Folklóregyüttes szórakoztatja a közönséget. A program mindhárom nap táncházzal zárul.
   
A folklórfesztivált egy-egy, szintén kiemelt esemény előzi meg és követi. A Finnugoria, azaz a finnugor népek nemzetközi kulturális fesztiválja keretében augusztus 16-án komi és orosz ének-, valamint néptáncegyüttesek lépnek fel, augusztus 20-án pedig a Magyarok kenyere ünnepre kerül sor a baranyai megyeszékhelyen. A fesztiválok zárásaként a Misina Táncegyüttes ad gálát a Dóm téren felállított színpadon.
   
Az önkormányzat kitért arra, hogy a Sétatérre már augusztus 15-én is érdemes ellátogatni, ugyanis mintegy negyven kitelepülő vendéglő és borászat várja közönséget.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés