bezár
 

film

2013. 08. 14.
Frances Ha: ősszel jön az év legszerethetőbb romantikus vígjátéka
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az amerikai függetlenfilm körülrajongott fenegyereke, Noah Baumbach a csodálatos Greta Gerwig (Rómának szeretettel, Arthur, a legjobb parti, Csak szexre kellesz) főszereplésével készítette el az év legszerethetőbb és legbájosabb romantikus vígjátékát.

prae.hu

Baumbach igazi sztárrendező: a Torontóban és a Sundance-en nyert díjait egy Oscar-jelöléssel fejelte meg (A tintahal és a bálna), majd olyan sztárokkal forgatott, mint Nicole Kidman, Jack Black (Margot az esküvőn) és Ben Stiller (Greenberg). A Frances Ha-ban ismét együtt dolgozott utóbbi filmjének gyönyörű főszereplőnőjével, Greta Gerwiggel, hogy ezúttal a korábbiaknál könnyedebb témáról, a New York-i huszonévesek párkapcsolatairól és boldogulásáról meséljen kifinomult, hiteles és roppantmód szerethető stílusban.

A Frances Ha az itthon is népszerű Csajok című sorozat félig komikus, félig drámai szellemiségében fogant és bejárta a világ filmfesztiváljait: Telluride és Toronto után az európai premierje idén Berlinben volt, azóta többek között Karlovy Varyban nyűgözte le nézőit. A New Yorkban és Párizsban forgató Baumbach szeretett volna mind képi, mind zenei megoldásaiban az élete meghatározó filmjei, Truffaut és Godard alkotásai előtt tisztelegni, de a Frances Ha ezen klasszikusok ismerete nélkül is maximálisan befogadható, ízig-vérig mai mozi. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a kritikusok egybehangzó lelkesedése mellett (a rottentomatoes.com oldalon a film tetszési indexe 92%) a közönséget is lenyűgözve Amerikában villámgyorsan kultstátuszba került.

A film hazai premierje a miskolci Jameson CineFest Filmfesztiválon lesz, de még ősszel országosan elkezdik vetíteni a mozik. Magyarországon a Mozinet Kft. forgalmazza.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés