bezár
 

film

2008. 10. 30.
Roger Moore francia kitüntetése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magas francia kitüntetést kapott a 81 éves Roger Moore, aki hét filmben testesítette meg a mozivásznon James Bondot, a brit titkosszolgálat 007-es ügynökét: a Commandeur des Arts et Lettres címet nyerte el, amely azokat illeti meg, akik "a művészet terén maradandót alkottak Franciaországban és a nagyvilágban".

prae.hu

A kitüntetést Christine Albanel francia kulturális miniszter nyújtotta át a brit flegmát és humort egyaránt reprezentáló, ma is megnyerő színésznek, aki a Bond-szerep előtt egyebek között már az Angyal és a Minden lében két kanál sorozatokban is belopta magát a közönség szívébe - az utóbbiban Tony Curtis oldalán.

"Franciaország büszke arra, hogy ezzel a kitüntetéssel ismerheti el a legendás színészt. Ön több filmben a brit titkosszolgálat tisztjeként jelent meg, commander rangban, mostantól egész életére a Művészetek és a Bölcsészettudományok tisztje lesz, commandeur rangban" - játszott a szavakkal a keddi ceremónián a francia miniszter asszony, a kitüntetés nevére is utalva.

Az ünnepségen ott volt két ismert francia színésznő, Mylene Demongeot és Blanche Ravelec is, akik együtt játszottak a brit színésszel.

Roger Moore emlékiratainak francia kiadása alkalmából tölt néhány napot Franciaországban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés