bezár
 

film

2013. 08. 13.
Inside Out: a Pixar új animációs filmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy kislány fejében játszódik a Pixar animációs műhely következő produkciója. Az Inside Out című filmet a Fel! és a Szörny Rt. rendezője, Pete Docter készíti.

prae.hu

Az animációs film főhőse Riley, akinek családja Minnesotából San Franciscóba költözik épp akkor, amikor a 11 éves lányt magával ragadják a kiskamaszkor érzelmi hullámai. Nyilván nem véletlen, hogy a Minnesotából származó Docternek is van egy tinédzser lánya.
  
Ahogy a rendező a Disney filmstúdió idei expóján elmesélte: Riley nemcsak a főszereplője, hanem a "helyszíne" is a filmnek. A mese további szereplői az érzelmek: a nyeszlett, lila félelem, a sárgaruhás, ragyogó öröm, a kék, duci szomorúság, a felhúzott orrú, zöld utálat és a zömök, vörös harag. Ezek a megszemélyesített figurák irányítják Riley tetteit, raktározzák az emlékeit, és küzdenek egymással, hogy megszerezzék a "parancsnokságot".
   
Mivel ezúttal nem szuperhősök vagy beszélő állatok állnak az animáció központjában, a Pixar filmjét forgalmazó Disney marketingeseinek legalább olyan kreatívnak kell majd lenniük a mozi eladásánál, mint az animációs csapatnak. Igaz, azt is kevesen gondolták volna, hogy egy 78 esztendős morgós öregúrról szóló animációs film, a Fel! végül 731 millió dollárt keres, és megnyeri az animációs Oscar-díjat - emlékeztetett a The Los Angeles Times online cikke.
   
Docter elárulta: olyan történeteket keres, amelyeket csak animációs filmben lehet megvalósítani. Ugyanakkor attól igazán izgalmas a történet, hogy az igazság egy darabja is szerepel benne - fűzte hozzá a rendező. Az Inside Out 2015 júniusában kerül a mozikba.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés