bezár
 

film

2013. 08. 12.
Százmillió forint támogatás a művészmoziknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Százmillió forint keretösszegű pályázattal segíti az idén is az artmozik versenyképességét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Egy-egy intézmény maximum 12,5 millió forint támogatást nyerhet digitalizálásra.

prae.hu

Az Emmi a pályázattal az artmozik átállását támogatja a hagyományos filmtekercsről a digitális vetítésre és a térhatású 3D technológiára. Az erről szóló miniszteri rendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, a 100 milliós keretösszeget hétfőn közölte az Emmi.
   
A közleménye szerint a pályázatra azok az önkormányzati tulajdonban lévő, vagy önkormányzati támogatóval rendelkező mozik jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a rájuk vonatkozó jogszabályi feltételeknek, legfeljebb öttermesek, legalább 25 százalékos önrészt vállalnak, és nem rendelkeznek érvényes, úgynevezett virtuális kópiadíj-megállapodással.
   
A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy a fejleszteni kívánt mozitermet két éven keresztül "art" moziteremként működtetik. E feltétel teljesítésére - különösen indokolt esetben - legfeljebb két negyedévre engedélyezhető halasztás - áll a közleményben.
   
Mint írják: a tavalyihoz hasonlóan idén is pályázhatnak azok az intézmények, amelyek már rendelkeznek digitális vetítőberendezéssel.
   
A dokumentációt szeptember 30-áig lehet benyújtani a Magyar Államkincstár területileg illetékes szervéhez. Az egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás felső határa pályázatonként 12,5 millió forint. A döntést a miniszter legkésőbb november 7-éig közzéteszi a kormány honlapján. A részletes pályázati kiírás megtalálható a kormany.hu-n.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés